Цуманська пуща: нагадують про «сезон тиші»

02 Квітня 2018, 09:50
«Сезон тиші» 2827
«Сезон тиші»

Такий період триває з 1 квітня до 15 червня і вимагає припинення робіт і заходів, які є джерелом надмірного і зайвого шуму.

Згідно із законопроектом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного світу», № 322-VIII», який був затверджений 5 травня 2015 р., внесено важливе доповнення до ст. 39 Закону України «Про тваринний світ»: «У період масового розмноження диких тварин, з 1 квітня до 15 червня, забороняється проведення робіт і заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (стрільба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах)». Про це йдеться на сторінці Ківерцівського НПП.

Особливо важлива заборона на проведення будь-яких санітарних рубок ‒ суцільних і вибіркових, не лише в лісах, але і в об'єктах зеленого насадження міст і населених пунктів. Для об'єктів ПЗФ ця заборона взагалі украй потрібна, адже санітарні рубки, що проводяться навесні, зривають гніздування різних видів птахів, передусім хижих, а також заважають розмноженню диких видів звірів, у тому числі мисливської фауни.

Тому просимо звернути увагу населення до цього, так званого, «тендітного» періоду в життєдіяльності лісових тварин.

Коментарі
04 Квітня 2018, 18:56
Санітарні рубки в зелених насадженнях міст та населених пунктів не проводяться і ніколи не проводились, розумнику!
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024