Ківерцівський район: як поліція розслідує справи «вирубки лісу»

04 Квітня 2018, 08:30
3711

Голова Волинської обласної держадміністрації Олександр Савченко наголошує, що у роботі правоохоронців має бути рівний підхід до усіх людей – наприклад, у справах незаконних порубок лісу.

Про це йшлося під час оперативної наради у ВОДА 3 квітня, – пише ВолиньПост.

Тимчасовий виконувач обов’язків начальника Головного управління Національної поліції в області Сергій Козак доповідав стосовно реагування поліції на незаконну порубку деревини. 

За словами Козака, найнапруженіша ситуація - у Ківерцівському районі, де така кількість злочинів найбільша. Так, від початку року в області відкрили низку кримінальних проваджень, стосовно 1 випадку матеріали вже направили до суду. Окрім того, оголошено про підозру посадовим особам Цуманського лісового господарства.

Після цього Савченко спитав, чи зловили якісь автомобілі, які вивозили ліс, чи просто когось «висмикнули», як це «завжди було в міліції». Тож він поцікавився стосовно випадку із Цуманським лісовим господарством, адже правоохоронець не розповів, у чому їх підозрюють - чи значне порушення, чи йдеться про порубку одного стовбура. Козак зауважив, що йдеться про вирубку 90 га лісу. 

Опісля голова ОДА поцікавився, як працюють правоохоронці в такому випадку. Мовляв, чи «великого господарника», вони відпускають, а порушують справи щодо селян, які прийшли до лісу набрати дров.

Козак натомість зауважив, що йому невідомо про резонансні випадки, а нині суспільство активне. І якби правоохоронці вчиняли подібні дії, то була б гостра реакція. 

«Я більш ніж переконаний, що таких кричущих випадків нема», - сказав правоохоронець. Мовляв, він особисто виїжджав на низку випадків і жодного разу від людей «по писку» не отримав.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024