У Ківерцівському районі спостерігають нестабільну ситуацію з пожежною небезпекою

10 Квітня 2018, 15:37
1436

Працівники державної лісової охорони ДП «Поліське лісове господарство» минулої суботи та в понеділок, 9 квітня, виїжджали черговим пожежним автомобілем на гасіння загорянь сухої рослинності на сільськогосподарських полях, зокрема Колківського ОТГ та Куклівської сільської ради.

На щастя, вогонь не перекинувся із сільськогосподарських угідь на лісові масиви, відтак усе обійшлося благополучно. Втім, підстав для заспокоєння лісівники не мають, оскільки тепла весняна погода сприятлива для виникнення лісових пожеж. І за умови недбалого поводження людини може трапитися непоправне, – повідомляють у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

Нестабільна ситуація, пов’язана з пожежною небезпекою, спостерігаються цими днями в Горохівському, Ратнівському, Любомльському, Турійському, Ківерцівському, Луцькому районах області. Працівники держлісоохорони підприємств ВОУЛМГ здійснюють посилену охорону лісових масивів, аби вберегти їх від можливих пожеж.

Користуючись нагодою, лісівники звертаються до громади краю з проханням відповідально поводитися в лісі на відпочинку, пікніках тощо, і  в обов’язковому порядку дотримуватись правил пожежної безпеки.

Не зайвим знову буде звернення до господарів: не паліть суху траву! Пам’ятайте: з допомогою навіть легенького вітерцю вогонь із лісогосподарських угідь може легко перекинутися на лісові масиви. І тоді є небезпека справжнього лиха, наслідки якого, на превеликий жаль, дають про себе знати десятки років.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024