Ківерцівський суд виніс вирок чоловікові обвинуваченому у вбивстві знайомого

26 Жовтня 2023, 12:00
Ківерцівський суд виніс вирок чоловікові обвинуваченому у вбивстві знайомого 487
Ківерцівський суд виніс вирок чоловікові обвинуваченому у вбивстві знайомого

У Ківерцівському суді визнали винним у криміналі чоловіка, який вбив знайомого через ревнощі до дружини.

Вбивство трапилося у Ківерцях 16 липня 2022 року.  Про це 26 жовтня повідомляє Район.Ківерці.

Під час розпивання алкоголю у компанії, між чоловіками виник конфлікт, у ході якого обвинувачений побив та наніс ножові поранення опонентові.

Тіло чоловіка виявили лише вранці.

Вже під час розслідування відповідні органи встановили, що обвинувачений та дружина й раніше часто конфліктували.

Також слідчі встановили, що під час вчинення злочину чоловік не був пʹяний. Оскільки спочатку пішов з місця «гуляння», але згодом повернувся. Факт його повернення слідчі виявили й на камерах спостереження.

Також, це, але вже в ході слідчого експерименту, підтвердила й жінка. Яка була на місці події та яку й приревнував обвинувачений.

«Ці ж дані судом встановлені із відтворюваного в судовому засіданні відеозапису проведення слідчого експерименту від 18 липня 2022 року», –  зазначили у вироку суду.

 Чоловік наніс удари ножем опоненту, а після чого побив її.

На суді чоловік відмовився визнати свою провину, проте всі факти свідчили про протилежне. Тож, його визнали винним у кримінальному правопорушенні за частиною один, статті 155 Кримінального Кодексу України: «Умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині».

«Невизнання обвинуваченим винуватості в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині суд розцінює як намагання ухилитися від відповідальності за вчинене кримінальне правопорушення, а його твердження про непричетність до його вчинення та наявність підстав для обмовляння, не заслуговують на увагу, оскільки вони повністю спростовується сукупністю наведених вище доказів»,  ̶  сказано у вироку.

Чоловіку присудили покарання у вигляді позбавлення волі на 10 років. Також  його зобовʹязали оплатити судові витрати у розмірі більш як 39 тисяч гривень.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024