Вшанували пам’ять кіборгів Андрія Карпюка та Дмитра Степанова з Суська

13 Квітня 2018, 08:38
На могилах «кіборгів» 1785
На могилах «кіборгів»

Заступники голови РДА Юліан Таранчук та Яна Церкевич, районний військовий комісар підполковник Дмитро Ковальов взяли участь у вшануванні пам’яті кіборгів Андрія Карпюка та Дмитра Степанова.

Про це йдеться на сайті РДА.

Спільно з Суським сільським головою Юрієм Самолюком, мамою та сестрою Андрія Карпюка та дружиною Дмитра Степанова і донькою вони відвідали могили бійців АТО, поклали квіти та запалили лампадки, Героїв пом’янули хвилиною мовчання.

«У цей поминальний четвер ми віддаємо шану нашим землякам, які ціною власного життя відстоювали суверенітет держави. Вони були мужніми кіборгами, захисниками, патріотами своєї Вітчизни. Три роки тому жителі села Суськ Ківерцівського району –  Андрій Карпюк та Дмитро Степанов – загинули в зоні бойових дій. І наш обов’язок пам’ятати земляків – героїв сьогодення», – зазначив перший заступник РДА Юліан Таранчук.

У спогадах рідних Андрій та Дмитро  назавжди залишаться вірними друзями. Вони любили життя. Ходили на полювання, порибалити. Були хорошими господарями. Разом – у мирному житті,  побратими – в бою. Ховали бійців на кладовищі у Суську 8 квітня 2015 року теж поряд. Вічна пам’ять Героям!

Нагадаємо, 3 квітня 2015 року страшне горе спіткало дві родини, адже у 28-річного Дмитра самотніми залишилися дружина та 4 річна донечка, а от 24-річний Андрій, на жаль, одружитися так і не встиг.

Карпюк Андрій – український військовослужбовець, десантник, солдат Збройних сил України, учасник російсько-української війни, позивний «Звіробій».

Дмитро Степанов – солдат Збройних сил України. Працював на власній пилорамі. Разом зі своїм другом Андрієм Карпюком, був призваний за мобілізацією у серпні 2014 році до 3-го батальйону 80-ї аеромобільної бригади, згодом переведений у 81-у ДШБ. Із листопада 2014 року перебував на передовій у зоні АТО. 81-а окрема аеромобільна бригада. Брав участь у боях за Донецький аеропорт.

Загинули Андрій та Дмитро поблизу Авдіївки,  підірвавшись на міні.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024