Юні ківерцівські конструктори показали себе на обласній виставці

13 Квітня 2018, 18:33
1831

31 березня 2018 року на базі Центру науково-технічної творчості учнівської молоді було проведено обласну відкриту виставку-конкурс з історико-технічного стендового моделювання.

Про це Район.Ківерці повідомляє методист Ківерцівського районного центру дитячої та юнацької творчості Іванна Салюк.

Це один із напрямів моделювання, де усі стендові моделі – копії виготовляються з урахуванням дотримання копійності до історичного прототипу. Виготовлення таких моделей вимагає не лише певних навичок роботи із спеціальними матеріалами та інструментами, а й поглиблених знань з історії, вміння працювати з різними джерелами інформації, вести пошуково – дослідницьку роботу.

Загалом, у виставці-конкурсі взяло участь 10 команд, які представили освітянські заклади області.

Вихованці Ківерцівського районного центру дитячої та юнацької творчості гуртка історико – технічного стендового моделювання котрий рік поспіль стають активними учасники даного заходу. Юні моделісти під керівництвом Олени Рубашної демонстрували свої вміння із створення моделей, ділилися. секретами майстерності стендового моделізму та прагнули отримати перемогу у номінаціях: автомобілі, бронетехніка, діорами, моделі з паперу.

Дипломами управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації та кубками нагороджені за зайняте:

  • І місце – Волох Олександр, у номінації «Паперові моделі».
  • ІІ місце – Денісова Анастасія, у номінації «Пластикові моделі. Бронетехніка».

Втретє за історію проведення заходу підготовлено для учасників теоретичний залік з використанням інформаційно-комунікаційних технологій, який показав хороші знання вихованців гуртка історико – технічного стендового моделювання Волоха Олександра, Денісової Анастасії, Осипчук Ірини. І як результат – 5 командне місце.

Переможці особистого заліку отримали грамоти управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації та медалі.

Для гуртківців Ківерцівського районного ЦДЮТ цей захід черговий раз став живим уроком історії та, водночас, реальним інструментом концентрації уваги навколо історичної спадщини, творчим досвідом, що спонукатиме до нових здобутків.



 

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024