По сусідству зі стародавнім костелом в Олиці зводять хлів: подробиці

06 Листопада 2023, 15:30
По сусідству зі стародавнім костелом в Олиці зводять хлів: подробиці 658
По сусідству зі стародавнім костелом в Олиці зводять хлів: подробиці

В селищі Олика, що на Волині, поряд із костелом XV століття, який нині розташований поруч житлового сектору, зводять господарську споруду.

Про це 6 листопада повідомив на фейсбук-сторінці краєзнавець Микола Бендюк.

«Костел й так з усіх сторін закритий хатами що збудовані на давніх могилах, хати закривають споруду, храму а тут ще й місцевий житель вирішив збудувати хлів за 7 метрів від храму. Він вже викопав канаву під фундамент і засипав це все цеглою, а це між іншим, ще й памятка археології і це зона, в якій будь яка забудова заборонена. Навколо канави видно людські кістки із поховань»,  – прокоментував Микола Бендюк.

Тож тепер у ситуації із будівництвом розбираметься керівництво Олики.

«Мені стало про це відомо лише вчора, 5 листопада. Переглядаючи соціальні мережі я побачив допис, що на приватній території поруч із територією костелу, ніби-то, зводять господарську будівлю. Ми створили комісію, яка виїде туди, на місце. Також подивимося чи є документи на будівництво. З тієї сторони костелу йде приватна територія, тому ми не могли побачити що і хто будує. Будь-яку документацію, дозволи в селищній раді ніхто не отримував. Тому найближчим часом ми з цим розберемося», – коментує селищний голова Олики Олександр Прендецький.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024