У Прилуцькому знесуть частину школи

21 Квітня 2018, 13:20
Добудована частина школи 2037
Добудована частина школи

Вісім років тому у Прилуцькому незаконно добудували стару школу. Однак, нині добудова починає руйнуватися.

Про це йдеться на сайті РДА.

З метою об’єктивного розгляду колективного звернення голови Прилуцької сільської ради Валентина Арчибасова та депутатів сільської ради щодо розгляду питань незаконної добудови та стану будівельних конструкцій приміщення десяти класних кімнат у ЗОШ І-ІІІ ст в селі Прилуцьке Ківерцівського району 19 квітня 2018 року відбулося виїзне засідання робочої групи  у складі голови РДА Валерія Ткачука, заступника начальника управління – начальник планово-технічного відділу управління капітального будівництва ОДА Станіслава Наумчика, заступника начальника управління ДАБІ у Волинській області Ольги Жиги, заступника голови районної ради Тамари Чигрин, начальника відділу містобудування та архітектури Володимира Сулятицького, начальника районного відділу освіти Миколи Грибука та спеціалістів КП «Волиньагропроект» та «» «Промбуду-5».

Робоча група за участю представників та голови Прилуцької сільської ради Валентина Арчибасова, директора місцевої ЗОШ Оксани Сущук розглянула питання незаконної добудови та стану будівельних конструкцій приміщення добудови школи.

В результаті обговорення та обстеження приміщення члени комісії встановили, що у 2009-2010 році депутати Прилуцької сільської ради вирішили добудувати  стару школу в селі Прилуцьке господарським способом. Обранці заручилися підтримкою влади району, бізнесмена Святослава Хорошенка. У квітні 2010 році почали добудову, звели стіни, будівлю накрили.  Але новозбудований корпус школи не має жодного документа. Збудоване приміщення дало тріщини і поступово руйнується та не відповідає  будівельним нормам.  Проектна установа, яка здійснювала експертизу цієї будови, дійшла висновку: споруда аварійна,  її треба знести, бо фундаменту школа практично не має, приміщення не придатне для навчання і перебування дітей.

Робоча група рекомендувала  Прилуцькій сільській раді прийняти рішення про знесення самовільної будови школи, на підставі технічних висновків НДІ проектреконструкція  та звіту про технічний стан самочинного будівництва про те, що новозбудована будівля школи укріпленню та реконструкції не підлягає. Необхідно також, передбачити кошти сільській раді на співфінансування виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію з добудовою учбового корпусу та спортивного залу ЗОШ села Прилуцьке та визначити розробника місто-будівної документації.

Посадовці вирішують питання незаконного будівництва
Посадовці вирішують питання незаконного будівництва

 

Коментарі
21 Квітня 2018, 16:30
Ось так влада будує Україну
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024