«Батьківщина» перемогла в 11 із 17 областей на виборах до ОТГ

01 Травня 2018, 12:14
1075

Про це лідер партії Юлія Тимошенко заявила на прес-конференції, оголошуючи результати підрахунку голосів на виборах, що відбулись 29 квітня. 

В Україні висуванці «Батьківщини» отримали в новоутворених радах 277 мандатів, що становить 35,4% відсотка від кількості депутатів, обраних від партій. Відповідно до попередніх результатів за протоколами з дільниць, політсила перемогла в 11 із 17 областей України, де проводилися вибори. Найближчий її конкурент – президентська БПП «Солідарність» – лише у трьох.

Юлія Тимошенко відзначила успішну виборчу кампанію «батьківщинівців» Волині. Вони здобули 12 місць у раді Торчинської ОТГ тоді, як представники «Солідарності», Радикальної партії – лише по 4, стільки ж пройшло самовисуванців, а також 2 – від Аграрної партії. Натомість висуванці «УКРОПу», «Самопомочі», «Свободи», «Національного корпусу» залишилися без підтримки виборців. Загалом результат «батьківщинівців» Волині – 54,3 відсотка від числа кандидатів, котрі йшли під партійними прапорами, – другий в Україні після Сумщини, яка лідирує з 57 відсотками.

На прес-конференції Юлія Тимошенко назвала підсумки виборів до ОТГ, що є останніми великими місцевими виборами перед президентськими та парламентськими, найправдивішою соціологією.

«35,4 відсотка свідчать про реальні симпатії людей до «Батьківщини», їх реальне згуртування навколо нашої команди, яка може і мир в країні відновити, й економіку підняти, і віру людям у себе повернути, – заявила лідер «Батьківщини.

Юлія Тимошенко подякувала виборцям за підтримку та кандидатам, котрі незважаючи на тиск, адмінресурс і репресії, змогли перемогти.


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39