Цуманське ЛГ: крадії лісу «на бляхах» натрапили на охорону

06 Травня 2018, 13:48
1686

Самовільну рубку дуба виявили 4 травня пізно ввечері працівники групи оперативного реагування у Мощаницькому лісництві ДП «Цуманське ЛГ».

«Дубові молодики» працювали за вже налагодженою схемою: зрізали дерево – це дуб із діаметром пенька близько 60 см, навантажили у позашляховик з іноземною реєстрацією. Але на виїзді з ділянки, де й сталася крадіжка, натрапили на лісову охорону. Перша думка і відповідно спроба втекти з машиною та добутою деревиною не мали успіху. Тож хлопці накивали п’ятами, лишивши машину з деревиною лісовій охороні, – повідомляють у Волинському ОУЛМГ.

Про цей факт працівники Державної лісової охорони повідомила поліцію. Але на цьому справа не завершилася. Коли правоохоронці проводили на місці слідчі дії, прийшов молодий чоловік – житель смт Цумань – і повідомив, що це він вчинив самовільну рубку. При цьому наголошував, що працював у лісі сам. Хоча очевидно, що виконати таку роботу одноосібно просто неможливо.

За фактом тривають слідчі дії. Авто з деревиною вилучено і доставлено на штрафмайданчик Ківерцівського РВ НП.

Зважаючи на те, що дерево самовільно зрізане у межах природо-заповідного фонду, відповідальність за скоєне передбачена не лише адміністративна, а й кримінальна.

Ці «дубові молодики» вже не раз потрапляли у поле зору лісової охорони, а відповідно – і поліції.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024