Лопатень, спорт та тростянецькі ковбаси: як пройшов велопробіг Ківерцівщиною

07 Травня 2018, 10:00
4135

У Луцьку пройшов любительський велопробіг «Весняна сотня 2018», довжиною у 117 кілометрів.

Велопробіг пройшов у неділю. 29 квітня, – пише Конкурент.

Організацію велопробігу здійснюють ГО «Нова Культура» за сприяння ГР «СВІДОМІ». Захід став вже традиційним, завдяки велоклубам «LUTSKGORILLAZZZ» та «ВелоВершники», оскільки проводиться втретє.




Як запевняють організатори, основною метою марафону є популяризація здорового та свідомого способу життя, а також велоспорту, як елементу проведення активного та корисного дозвілля.

О 10:20 годині закінчилася реєстрація учасників та ознайомлення з правилами.

Велопробіг був ефектним: авто патрульної поліції з мигалками та сиренами, величезний білий «Фольксваґен» «Променя» з прапорами «СВІДОМІ» з усіх сторін, незвідана (для очей глядачів, у всякому разі) кількість велогонщиків, карета швидкої допомоги, «елька» (MitsubishiL200 – ред.) з прапорами організаторів, ще одна патрульна автівка.


 

Здолавши кілометрів дванадцять, зупинились перепочити. Обличчя учасників – рішучі, без жодного натяку на страх чи сумнів. Наступний привал – так само: лише жарти, бажання перевірити себе на витривалість і морозиво з магазину «Тростянецькі ковбаси».



 

Близько 13:00 доїхали до урочища Лопатень, що у маршруті «Луцьк - Ківерці - Тростянець - Журавичі - Лопатень - Берестяни - Кадище - Дерно – Луцьк» зазначене як пункт основного привалу. 

Через нестримну жагу здолати відстань за максимально короткий термін урочище Лопатень стало не лише пунктом перепочинку, а й місцем, котре розділило колону велолюбителів на дві: тих, хто стартував і повертався до фінішу разом з організаторами, і тих, чий спортивний азарт компенсував фізичну втому, змусивши проїхати серйозну дистанцію майже без зупинок.



 

До слова, серед учасників велозабігу знайшлись і ті, хто навмисне збільшував собі кілометраж:

«Завжди з нетерпінням чекаю такого роду спортивних заходів, які проводять як у нас в Луцьку, так і в Україні. Ця подія для мене і багатьох учасників була не з легких, все ж таки 117 км! Проте, особисто я проїхав майже 150 км, в азарті проскочив поворот, поїхав в Колки і вертався. Гарні краєвиди нашої квітучої Волині радували в дорозі», – розповів лучанин Віталій Мельничук.



 

Дорогою додому своїми переживаннями поділився один з організаторів велопробігу – співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ» Павло Павлюк:

«Я відчуваю відповідальність за безпеку кожного, хто підтримав ініціативу і катає сьогодні з нами. Найважче, мабуть, слідкувати за тим, аби учасники рухались в колоні, не губились і не виривались вперед надто далеко. Приємно здивувало те, як багато тут адекватних і свідомих людей, усміхнених і відкритих. Наразі ми вперше у своїй практиці долучились до організації такого плану заходу, але, заради лучан і їх щирих емоцій, будемо розширювати цю сферу діяльності».

Після декількох зупинок, аби відпочити і зробити спільне фото, повертаємося до Луцька.

На годиннику – близько 20:00. Біля «Променя» вже чатують секунданти й велолюбителі, котрі йшли до фінішу без зупинок.

1

Далі за планом – вручення дипломів трьом найшвидшим та сертифікатів за участь усім, хто пройшов дистанцію (а дистанцію, до слова, пройшли усі, за виключенням хіба 4-5 учасників), а там вже – хто куди.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39