Захисників із Ківерцівщини нагородили орденом «За мужність» (посмертно)

28 Лютого 2024, 21:44
Нагороду отримала дружина захисника Наталія Анатоліївна 779
Нагороду отримала дружина захисника Наталія Анатоліївна

На Засіданні Ківерцівської міської ради нагородили (посмертно) орденом «За мужність» двох захисників із Ківерцівщини. Також присвоїли звання «Почесний громадянин Ківерцівської міської територіальної громади» двом ківерчанинам. І вирішили перейменувати вулиці на честь полеглих захисників.

Засідання відбулося 27 лютого, повідомляють на сайті Ківерцівської міської радми.

Засідання традиційно розпочалося спільним виконанням Гімну України та вшануванням пам’яті тих, хто загинув в боротьбі за незалежність України, Хвилиною мовчання.

Міський голова Олександр Ковальчук і начальник Луцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Сергій Миронюк вручили рідним загиблих захисників державні нагороди. 

Так Указом Президента України № 732 від 03. 11.2023 року нагородили (посмертно) орденом «За мужність» ІІ ступеня Трофімюка Артура Юрійовича, відзнаку вручили батькові – Юрію Васильовичу. Указом Президента № 741 від 08.11.2023 року нагороджено (посмертно) орденом «За мужність» ІІІ ступеня Пащука Миколу Володимировича, нагороду отримала дружина - Наталія Анатоліївна.

Полковник висловив щирі співчуття родинам загиблих та запевнив, що земляки шануватимуть світлу пам’ять про земляків, які віддали життя, боронячи Україну, та пообіцяв усіляку підтримку родинам.

Депутати дев’ятнадцятьма голосами схвалили звіт міського голови щодо діяльності виконавчого комітету у 2023 році. Обранці підтримали й присвоєння Сергію Мосійчуку та Борису Смірнову звання «Почесний громадянин Ківерцівської міської територіальної громади». 

Схвалили також і присвоєння вулиці у селі Гайове – імені загиблого захисника Дмитра Максимчука та перейменування у Ківерцях вулиці Деревообробників на честь загиблого воїна ЗСУ Ігоря Думки

Невелику дискусію в депутатів викликало питання про затвердження Положення про громадські слухання на території Ківерцівської міської територіальної громади, в результаті якої прийшли до спільного рішення, яке підтримали дев’ятнадцятьма голосами. 

Депутати схвалили звіт про виконання фінансового плану комунальним підприємством «Ківерцівська центральна лікарня Ківерцівської міської ради» за 2023 рік, при цьому виявивши неабиякий інтерес до переліченого генеральним директоркою установи Наталією Круцько новітнього обладнання, отриманого в якості благодійної допомоги з Канади: ЛОР-станція, дерматом, пневмотонометр, автоматичний біохімічний аналізатор. Наталія Стефанівна зауважила, що фахівці медичного закладу працюють з цим обладнанням.

Одностайно депутати підтримали й бюджетні питання, детально вивчаючи на що конкретно спрямовуються кошти. У блоці, що стосувався земельних відносин, підтримали пропозицію Ірини Величко щодо обговорення питань про продаж або ж оренду землі не лише депутатською комісією з питань містобудування, архітектури, землеустрою та екології, але й розгляд їх постійною комісією з питань планування, бюджету, фінансів, економічного розвитку, підприємництва та інвестицій.

У «Різному» міський голова Олександр Ковальчук зазначив, що в нинішньому році пріоритетом в діяльності органу місцевого самоврядування залишатиметься максимальне акумулювання коштів для допомоги ЗСУ. Також велика увага приділятиметься таким напрямкам: дороги громади та благоустрій.

Читайте наші новини у Telegram.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024