У Ківерцях вшанували загиблих в Другій світовій

08 Травня 2018, 16:00
1772

У райцентрі Ківерці провели урочисті заходи з нагоди Дня пам'яті та примирення.

Вже традиційно 8 травня в Україні святкують День пам'яті та примирення і День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. З цієї нагоди керівництво району влаштувало заходи вшанування пам'яті усіх тих, хто стали жертвами жахливих  подій 1939-45 років.

Віддати шану загиблим до меморіалу Вічної слави прийшли кількасот людей. Очільники району, службовці, військові, священослужителі та прості містяни мали можливість покласти квіти до пам'ятника Невідомому солдату. Уже за кілька хвилин підніжжя пам'ятника було всипане квітами. Поважливи гостями мітингу були ветерани Другої світової війни. На заході їх було всього троє.


 

Із власними промовами виступили керівники району та міста. Глибокими словами вшанувати загиблих Ківерцівський міський голова Володимир Жгутов, Голова Ківерцівської райдержадміністрації Валерій Ткачук, Голова Ківерцівської районної ради Василь Хміневський та Ківерцівський військовий комісар Дмитро Ковальов. 

«Нашими духовними цінностями, найвищими чеснотами є священна пам’ять і глибока повага до тих, хто пройшов страшну і сувору школу війни, хто у повоєнні роки відбудовував зруйновані міста та села, хто і сьогодні є для нас прикладом любові до Батьківщини, зразком витримки, мудрості й терпіння, щирої віри у щасливе майбутнє нашої незалежної держави», – зазначив Валерій Ткачук.


 

Неймовірним співом вшанували пам'ять загиблих працівники Ківерцівського районного будинку культури. Свою шану вони доносили піснями та поезією.

Накінець, священники ківерцівької церкви відслужили панахиду, а всі учасники мітингу помолилися за померлих та схилили голови у хвилині мовчання.


Читайте також:

Ківерці: в День пам'яті та примирення провели мітинг-реквієм

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024