У Ківерцях вшанували пам’ять Тараса Шевченка

11 Березня 2024, 12:13
У Ківерцях вшанували пам’ять Тараса Шевченка 267
У Ківерцях вшанували пам’ять Тараса Шевченка

У Ківерцях вшанували пам’ять Тараса Шевченка та поклали квіти до пам’ятника Кобзареві.

Про це повідомили на сайті Ківерцівської міської ради.

Кожен народ має свої визначні постаті. Для українців це – Тарас Шевченко. Людина неймовірного таланту і незвичайної долі, велет національного духу й апостол незалежності,поет, драматург, прозаїк, мислитель, історик, етнограф, фольклорист, художник, який залишив велику образотворчу спадщину – понад тисячу творів.

Його заклик до дії, дороговказ до визволення й відродження народу: «Борітеся – поборете» живе в серці й нинішніх воїнів-захисників – борців за волю та за незалежність України. Українці-сучасники через двісті років у запеклому бою виконують заповіт Великого Пророка про те, аби не було тут ворога-супостата, а море змило кров ворожу з України.

Пам’ять про Великого Кобзара українці шанують свято. Особливо урочистими є березневі дні – 9 та 10. Вчора вшанували пам’ять Тараса Шевченка і в Ківерцях – квіти до пам’ятника Кобзареві поклали міський голова Олександр Ковальчук, заступники міського голови та громадськість.

Присутні Хвилиною мовчання вшанували пам’ять Тараса Шевченка та всіх патріотів України, які поклали свої життя на вівтар свободи.

Працівники Будинку культури ім. М.П. Ковальова підготували літературно-музичну композицію, присвячену 210-й річниці з дня народження Т.Г. Шевченка «Не вмирає душа наша, не вмирає воля».

Міський голова подякував аматорам сцени за майстерне виконання вічно живих і актуальних творів народного Генія та закликав ніколи не цуратися свого, хоч і навчатися чужому, як заповідав Тарас Шевченко.

Читайте наші новини у Telegram.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024