Судили чоловіка, який у Ківерцях незаконно зберігав зброю

14 Березня 2024, 12:05
Фото ілюстративне 431
Фото ілюстративне

Чоловік протягом двох років вдома незаконно зберігав гранату та патрони. Привіз їх з собою та територію біля Ківерцівського залізничного вокзалу, де його затримала поліція. Суд присудив чоловіку іспитовий термін два роки.

Про це журналісти Район.Ківерці дізналися із рішення суду, оприлюдненого 13 березня.

Чоловік вдома протягом 2023-2024 незаконно зберігав корпус оборонної осколкової ручної гранати Ф-1, промислового виготовлення та уніфікований запал дистанційної дії типу УЗРГМ (УЗРГМ-2), промислового виготовлення, які при конструктивному поєднанні між собою є оборонною осколковою ручною гранатою Ф-1, яка відноситься до бойових припасів та придатна до вибуху, один патрон калібру 7,62x39 мм, зразка 1943 року, який виготовлений промисловим способом та для стрільби придатний, а також 31 патрон калібру 5,45x39 мм, зразка 1974 року, які виготовлені промисловим способом та для стрільби придатні. 

Чоловік 10 січня 2024 року ці бойові припаси перевіз у кишенях верхнього одягу з дому на територію неподалік залізничного вокзалу по вулиці Соборності в місті Ківерці, Луцького району, де таким чином незаконно зберігав при собі без передбаченого законом дозволу приблизно до 19:00, до моменту вилучення працівниками поліції в ході огляду місця події.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину з приводу пред'явленого йому обвинувачення визнав. У вчиненому щиро розкаюється, просить суворо не карати.

Сух ухвалив визнати чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України та призначити покарання у виді трьох років шести місяців позбавлення волі. Проте, на підставі ст. 75 КК України звільнити його від відбування призначеного судом покарання з випробуванням з іспитовим строком два роки. Застосований відносно чоловіка запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту до набрання вироком законної сили – залишити без змін.

Судові витрати по справі за проведення судової експертизи зброї за експертною спеціальністю 3.1 «Балістичне дослідження вогнепальної зброї та бойових припасів до неї» та вибухо-технічної експертизи на загальну суму 5679 гривень 60 копійок стягнути з обвинуваченого на користь держави.

Вирок може бути оскаржений до Волинського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення, шляхом подачі апеляційної скарги через Ківерцівський районний суд Волинської області.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024