Чоловік побив знайомого дерев'яною битою: рішення Ківерцівського суду

14 Березня 2024, 19:32
Фото ілюстративне 395
Фото ілюстративне

В ході сварки один чоловік побив битою іншого. Суд присудив йому штраф у розмірі 850 гривень.

Про це журналісти Район.Ківерці дізналися із рішення суду, оприлюдненого 5 березня.

Уродженець села Суськ 21 лютого близько 20:00 з метою нанесення тілесних ушкоджень, з мотивів раптово виниклої неприязні, спричиненої словесною образою з боку потерпілого, взяв у будинку  дерев'яну биту та умисно наніс нею два удари по обох ногах потерпілого.

Цим від заподіяв чоловіку тілесні ушкодження у вигляді синців на задньо-зовнішній поверхні лівого стегна з переходом на зовнішню поверхню гомілки та на зовнішній поверхні правої гомілки, які згідно висновку судово-медичної експертизи відносяться до категорії легких тілесних ушкоджень.

Обвинувачений в присутності його захисника-адвоката подав заяву, відповідно до якої визнає свою вину у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України, не оспорює встановлені під час дізнання обставини і дає згоду на розгляд обвинувального акту у його відсутності. 

Потерпілий також подав заяву, у якій не заперечує щодо розгляду обвинувального акту у спрощеному провадженні за обвинуваченням чоловіка у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України, без проведення судового засідання, без його участі та участі обвинуваченого.

До обставин, що пом`якшують покарання, суд відносить щире каяття, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення.

Суд ухвалив визнати винним обвинуваченого у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України, призначивши йому покарання у виді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень.

Вирок може бути оскаржений до Волинського апеляційного суду через Ківерцівський районний суд Волинської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Читайте наші новини у Telegram.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024