Махінації на понад 16 мільйонів: СБУ викрила змову керівника Цуманської пущі та директора деревообробного підприємства

21 Березня 2024, 12:32
Махінації на понад 16 мільйонів: СБУ викрила змову керівника Цуманської пущі та директора деревооброного підприємства 611
Махінації на понад 16 мільйонів: СБУ викрила змову керівника Цуманської пущі та директора деревооброного підприємства

Працівники Служби безпеки України на Волині викрили незаконні оборудки з лісом на понад 16 мільйонів гривень, які організували керівник національно-природного парку «Цуманська пуща» спільно з керівником одного із волинських деревообробних підприємств.

Про це інформують на фейсбук-сторінці Служби безпеки України у Волинській області.

«Очільник національного парку організував та забезпечив безперешкодну рубку, відправивши працівників лісгоспу на облаштування екологічної стежки в іншій місцевості. У цей час представники деревообробної фірми незаконно вирубали дерева у природно-заповідному фонді. У подальшому змовники планували обробити деревину та експортувати її за підробленими документами до країн ЄС. Однак на заваді їм стали правоохоронці», – повідомили на сторінці СБУ.
Також, під час обшуків правоохоронці виявили й вилучили майже 500 метрів кубічних дуба великих діаметрів, які готували до перероблювання, а також майже 300 метрів кубічних уже готової продукції.
Обом зловмисникам повідомили про підозру. 
Керівнику Ківерцівського національного природного парку за частиною 3 статті 365 – перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинили тяжкі наслідки, а керівнику деревообробного підприємства за частиною 4 статті 246 Кримінального Кодексу України – незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, що спричинили тяжкі наслідки.
Нині триває досудове розслідування.
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024