Дубові крадії у Мощаницькому лісництві почали красти молоді дерева

14 Травня 2018, 12:00
Фото ілюстративне 1940
Фото ілюстративне

У Цуманських лісах самовільно вирізають молоді дуби. У Мощаницькому лісництві чоловіки на автомобілі з іноземною реєстрацією зрізали молоде дерево із діаметром пенька близько 60 сантиметрів і завантажили у позашляховик.

Про це пише НСТУ ВРД.

Виїхати крадіям не вдалося –  натрапили на лісову охорону. Прес-секретар обласного управління лісового та мисливського господарства Світлана Думська розповідає,  що в лісах Цуманського та Ківерцівського лісгоспів ліс самовільно вирубують систематично.

«У Ківерцівському районі є серйозна проблема і вона вже вимагає спільних дій і правоохоронних органів і лісівників, і місцевої громади, бо є всі ознаки, що працює ОЗГ, яка спеціалізується на крадіжках деревини цінної породи. І от тепер в Мощанецькому лісництві… Працювали чоловіки за такою схемою: є автомобілі із єврономерами, переважно позашляховики, куди можна скласти розкрежовану деревину. Вони зрізали молодий дуб діаметром пенька близько 60 см і вже вантажили його в машину, як тут лісова охорона їх застала. Машину вони лишають, а самі тікають із місця події», – розповіла Світлана Думська.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024