На замітку ківерчанам: чим корисний і шкідливий попкорн

18 Травня 2018, 17:00
1504

Чи можна вважати попкорн здоровим перекусом? Виявляється – і так, і ні. А все залежить лише від того, як ви його приготуєте.

Вчені зазначають, що в одній чашці попкорну без додатків та спецій міститься всього 30 калорій. Адже у такому попкорні немає жиру, солі, зате – близько 1 граму клітковини, – пише 24 канал.

Окрім того, повітряна кукурудза містить: вітаміни групи В, залізо, цинк, мідь, калій, магній, фосфор, марганець та поліфенольні антиоксиданти, які знижують ризик серцево-судинних захворювань.

Попкорн можна вважати поживним і смачним снеком, адже кукурудза має помірний глікемічний індекс (показник, який відображає, з якою швидкістю той чи інший харчовий продукт розщеплюється в організмі і перетворюється на глюкозу) менший, ніж у картоплі, але більший, ніж у гороху і сочевиці.

Але вищеперелічені переваги аж ніяк не стосуються попкорну із пакета для мікрохвильовки чи готового попкорну у кінотеатрі. Такий попкорн містить дуже багато солі, ароматизаторів і олію, а у пакети попкорну для мікрохвильовки додають ще й трансжири, які сприяють виникненню запалення і є дуже шкідливими для здоров'я.

Також вчені під час досліджень з'ясували, що тефлонове покриття пакету для мікрохвильовки під дією високих температур може виділяти потенційно канцерогенні речовини і сприяти виникненню захворювань легенів.

Приготування попкорну при високих температурах може спричинити окиснення олії, збільшуючи його запальні властивості.


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024