У Воротнівський лісівничий центр завітали науковці

20 Травня 2018, 11:00
1916

Адже одним із найважливіших напрямків роботи лісівничого молодіжного центру (ЛМЦ), що діє на базі Воротнівського лісництва ДП «Ківерцівське ЛГ», є науково-дослідна діяльність.

Про це йдеться на сайті Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства (ВОУЛМГ).

Нещодавно тут знову побували науковці – співробітники кафедри лісового та садово-паркового господарства Східноєвропейського національного університету (СНУ) імені Лесі Українки на чолі з головою наукової ради при ВОУЛМГ Анатолієм Гетьманчуком та завідувачем кафедри Олександром Кичилюком, працівники біологічного факультету.

Тема, що об’єднала науковців за круглим столом, ­­–  «Сучасні проблеми природно-заповідного фонду Волині».

Збереження біорізноманіття в умовах зміни клімату та загрози біоінвазій, моніторинг та оцінка стану біоти в об’єктах природо-заповідного фонду, екологічні аспекти взаємодії природи і суспільства – основні питання, які обговорили під час засідання.

 

Крім того, в рамках роботи науковців відбулося ознайомлення безпосередньо з роботою Лісівничого молодіжного центру. Керівник-координатор  ЛМЦ Валентина Юхимчук розповіла присутнім про результати його діяльності та плани на майбутнє.

Поважні гості з цікавістю відвідали усі школи-студії Лісівничого молодіжного центру. Під час спілкування з науковцями також було напрацьовано план проведення польової практики для студентів біологічного факультету СНУ ім. Лесі Українки, що розпочнеться 21 травня у Воротнівському ботанічному заказнику.


 

Анатолій Гетьманчук проаналізував стан та проблеми збереження об’єктів природно-заповідного фонду, які перебувають у підпорядкуванні Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

На завершення зустрічі декан біологічного факультету СНУ імені Лесі Українки Андрій Поручинський  презентував для Лісівничого молодіжного центру книгу про життя та творчість Лесі Українки, висловивши побажання, щоб саме цим збірником в ЛМЦ започаткували створення власної бібліотеки.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024