Повноцінне відновлення кредитування в Україні: Верховна Рада підтримала законопроект

24 Травня 2018, 09:09
1110

Верховна Рада України схвалила законопроект  Національного  банку «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення кредитування». 

Таке рішення, за словами Голови Нацбанку Якова Смолія, сприятиме повноцінному відновленню кредитування української економіки.

Підтриманий законопроект, за умов захищеності прав кредиторів, дасть можливість банкам висувати більш лояльні вимоги до потенційних позичальників. У свою чергу це сприятиме активному застосуванню кредитування як фінансового інструменту, зниженню вартості кредитних ресурсів, полегшенню доступу суб’єктів господарювання та фізичних осіб до користування банківськими продуктами.

Законопроект перекриває недоліки діючого законодавства України, які знижують ефективність діяльності банківського сектору. У першу чергу це наступні прогалини:

  • складний та ризиковий механізм визначення змінюваної процентної ставки;
  • існування формального інституту поруки;
  • необ’єктивне визначення вартості предмету іпотеки при прийнятті на баланс кредитора цього майна в рахунок погашення боргу (у випадку оголошення торгів під статусом «не відбулися»);
  • недосконалість інструментів позасудового врегулювання;
  • наявність у законодавстві норм, які дозволяють припинити іпотеку в судовому порядку, незважаючи на непогашену заборгованість боржника перед кредитором.

Зробити ринок кредитування в Україні зрозумілим і простим для всіх жителів може не лише новий законопроект, але й онлайн кредити на Кредитофф.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024