В Україні почне діяти Єдина база даних нерухомості

24 Травня 2018, 08:07
1218

Фонд державного майна України (ФДМУ) завершує розробку Єдиної бази даних оцінки нерухомості.

Про це повідомив виконуючий обов’язки голови ФДМУ Віталій Трубаров. У Бюджетному кодексі України є відповідна норма, яка стала причиною створення нової бази, а також застосування нових підходів податкової оцінки. Виконуючий обов’язки голови ФДМУ Віталій Трубаров запевняє, що вже з червня 2018 року система почне працювати. Уведення даної процедури відстеження передбачає, що квартири в центральних частинах великих міст не зможуть продаватися за заниженою вартістю – їх ціна буде прив’язана до тих індикативів, які перебуватимуть у конкретній програмі.

Трубаров  наголосив, що оцінювач буде робити свою роботу - вносити дані в програму. Якщо він потрапляє в індикатив, який там існує, тоді його робота приймається. Далі до діла береться нотаріус, який має право оформити угоду. Якщо робота не приймається, тоді угода не відбувається.

Окрім розробки Єдиної бази даних оцінки нерухомості, Фонд держмайна розробив нові правила оцінки державного майна відповідно до нового закону про приватизацію і відправив на затвердження в Кабінет міністрів проект про внесення змін в існуючу методику оцінки.

Закони змінюються, нові правила встановлюються, однак квартиру у Києві від НоваБудови можна обрати завжди, незалежно від функціонування Єдиної бази даних оцінки нерухомості.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024