Луцьким ліцеїстам показали природу «Цуманської пущі»

26 Травня 2018, 12:00
1255

Провели екскурсію для учнів Волинського ліцею-інтернату до Міжнародного дня біорізноманіття.

Про це йдеться на сторінці Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща».

Працівники відділу еколого-освітньої та рекреаційної роботи Юлія Грицюк та Максим Нечипорук провели екскурсію для 23 учнів та 2 керівників Волинського ліцею-інтернату Волинської ОДА по екостежці на Горинських крутосхилах та по заплаві р. Путилівка. Екскурсія була присвячена Міжнародному дню біорізноманіття, який в світі відзначається вже 25 років, з часу набрання чинності Конвенції про біорізноманіття.


 

Метою екскурсії було привернути увагу учнів до проблеми безповоротного зникнення на землі багатьох представників флори та фауни та важливості збереження лісової екосистеми, роль окремих видів у харчових ланцюжках та важливість мертвої деревини у лісі, як джерела органічної речовини у ґрунті і на поверхні, середовища проживання для багатьох видів грибів, комах та інших живих організмів.


 

Також під час екскурсії використовували метод акустичної провокації птахів. Натрапили на виводок пташенят синиці великої, які вже покинули гніздо та вчились літати. Батьки продовжували піклуватись про них та підкормлювали. По дорозі спостерігали пару сорокопудів тернових, які полювали на полі серед самосіву сосни. Під час екскурсії виявили, що впав похилий віковий дуб на Білій горі – найвищій точці Горинських крутосхилів, який був символом тієї території. Екскурсія завершилася на мальовничому березі водосховища річки Путилівка, де учні спостерігали за навколоводними птахами через монокуляр, слухали розповіді екскурсоводів. Також відбувся традиційний пікнік, зі смаженням сосисок та сала на багатті.








 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024