Ківерчани гідно виступили на «Стартах надій»

11 Червня 2018, 12:58
2702

З 7 по 9 червня у Луцьку на базі Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою провели обласний етап Всеукраїнських дитячих спортивних ігор «Старти надій».

Про це Район.Ківерці розповідає вчитель і тренер ківерцівської команди Олег Біднюк.

Змагання проходили серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів. 14 команд міст і районів Волинської області з 20 можливих, а це 196 переможців міських та районних етапів, виборювали путівку на фінальну частину змагань, що відбудуться восени 2018 року.

Ківерцівський район представляла команда загальноосвітньої школи №3. Впродовж трьох днів учні виборювали першість із 7 видів спорту: біг на 60 метрів, 800 метрів (дівчата) та 1000 метрів (юнаки), метання малого м’яча (150 грамів), стрибки у довжину з розбігу, естафета 8х50 метрів, плавання 50 метрів, піднімання тулуба за 1 хвилину.


 

Після двох днів змагань у лідери вийшли команди міста Луцьк, Луцького, Ківерцівського та Ратнівського районів. Призери визначилися по завершенню останнього виду змагань. Відмінний виступ команди Ратнівського району протягом всіх видів змагань принесли золоту нагороду.

За срібло і бронзу активно змагалися команди Ківерцівського і Луцького районів та місто Луцьк. Зовсім трішки не вистачило юним ківерчанам аби стати призерами, однак після плавання вони закріпилися на четвертій сходинці змагань в загальнокомандному заліку.

Переможців і призерів змагань нагородили кубками та дипломами управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації та обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.


 

«За 5 років виступів на таких змаганнях наша команда завжди демонструє гарний результат. Востаннє блискучий виступ учнів району (до слова, теж вихованців Ківерцівської школи №3, під керівництвом вчителя фізичної культури Євгена Сеня) архівні дані пам’ятають ще далекого 1981 року. Тоді Ківерці представляли нашу область на Всеукраїнському етапі «Старти надій», де здобули перемогу», – розповідає Олег Біднюк.

Пан Олег розповідає, що великою пересторогою для юних спортсменів є відсутність у школі басейну.

«Висновок: поки у Ківерцях не буде басейну, ми ці змагання не виграємо. Ми завжди близькі до успіху, особливо 2015-2016 роки, але плавання це наша біль», – каже вчитель.

Змагання організовані обласним відділенням (філією) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України за підтримки управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації.


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024