У Ківерцівському районі нагородили 27 матерів-героїнь

14 Червня 2018, 12:00
2350

Цього року, відповідно до Указу Президента України від 11 травня 2018 року № 121 присвоєно почесне звання 128 багатодітним волинським матерям. З них, 27 жінок – це жительки Ківерцівського району, нагороди яким вручив голова облдержадміністрації Олександр Савченко, у середу, 13 червня.

Про це йдеться на сайті Волинської ОДА.

«Нагодувати, витерти сльози, приголубити, направити на правильну дорогу - це дійсно складно, навіть з однією дитиною. А що вже казати про п`ять, десять, п`ятнадцять дітей? Це дійсно героїзм. І це дуже добре що так є. Я радий Вам вручити нагороди, які підписав Президент, і я буду з Вами зустрічатися не тільки по святах, а й в будні, тому що у Вас є багато проблем, які потрібно вирішувати», – зауважив Олександр Ілліч.

Почесне звання «Мати-героїня» присвоюють жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей. Для прикладу, одна з нагороджених, Наталія Іванина, з чоловіком виховують у Ківерцях п`ятьох – 4 сини та дочку. Найстаршому – 29 років, наймолодшому – 9. Живе сім`я разом та дружно, лише старший син одружився та вже подарував батькам двох внуків. Родина живе з того, що займається підприємницькою діяльністю, адже Наталія все життя в декреті. Проте, каже, що ніколи не шкодувала про те, що присвятила своє життя дітям.

«Я дуже щаслива, що маю таких діток, що вони мене підтримують в усіх справах, дуже хороші, дружні діти. Дуже важко поратися було з ними, бо спочатку родилися один за одним, а потім старшенькі доглядали меншеньких», – розповіла мати-героїня.

Підтримати матерів-героїнь прийшли чиновники, рідні та діти. Слід зазначити, що окрім нагород всім жінкам буде виплачена одноразова винагорода у розмірі 17 620 гривень.


Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації вже подано заявку про виділення бюджетних коштів для здійснення виплати у сумі 2,3 млн. гривень. Разом з тим, почесне звання дає право на одержання додаткової фінансової виплати – пенсії за особливі заслуги. Відповідно до указів Президента України у період з 2010 року по 2018 рік звання України «Мати-героїня» удостоєно 13 303 волинянки. Всього по Україні почесне звання отримали понад 165 тисяч жінок.




2




 

Коментарі
17 Червня 2018, 06:49
Увага !!<br/><br/>   Добрий день для всіх - час, якого ви чекали.<br/><br/>   Чи були у вас дозволені шахрайські фабрики? Вам дійсно доведеться платити за свої гроші? Чи маєте ви неперевершене фінансування? Ви хочете торговий центр? Особисті позики, житлові будинки, кредити, позики на позики на отримання позики, навчання за боргом, венчурний капітал тощо. Затверджені фінансові ресурси для компаній та людей з низькими та легко доступними 2%. Якщо ви зацікавлені в оплаті поспішного боргу? Будь ласка, зв'яжіться з нами сьогодні електронною поштою ([email protected]) WhatsApp 0046852054977 і отримайте сьогоднішню суму.<br/><br/>   Дякую за ваше розуміння та співпрацю.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024