Луцькі гімназимти три дні мандрували Цуманською пущею

25 Червня 2018, 12:00
1578

Відбувся триденний похід учнів Луцької гімназії № 21 імені Михайна Кравчука у Ківерцівський національний природний парк «Цуманська пуща».

Ми дуже раді, коли учні та викладачі вибирають наш Парк для туристичних походів, – пишуть на сторінці парку.

Так, 15-17 червня 2018 року, група з 9 учнів Луцької гімназії № 21 імені Михайла Кравчука на чолі з педагогами Andriy Melnyk та Лілією Карпюк здійснили триденний піший похід через ліси «Цуманської пущі».

Маршрут походу пролягав через урочище Папики, село Мощаницю, урочище Болярка, Майдан, Дерманка, села Городище, Сильне, Клубочин, урочище Лопатень.

Цуманська пуща – це те місце, де можна раптово зустріти диких тварин та доторкнутись до вікових дерев, перейти через мальовничі болота. Саме в цьому і переконались учасники походу, коли за метр від людей зриваються з лежанки зайці, благородні та плямисті олені, та здалека спостерігають за прибульцями з міста. А ще безліч ящірок, павуків та зміїв.

Під час походу учні відвідали найстаріші дуби Ківерцівського району – ботанічну пам'ятку природи місцевого значення «Городищенські дуби», Волинський музей лісу, побачили різницю між дубом черещатим та червоним, сосною звичайною та сосною Веймутовою, проїхались на справжній підводі.

Нові враження та позитивні емоції незважаючи на постійну присутність комарів.






 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024