Колишній інженер Ківерцівського лісгоспзагу став «відмінником лісового господарства»

29 Червня 2018, 18:00
Григорій Новосад 3083
Григорій Новосад

У суботу, 23 червня, начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства (ОУЛМГ) Олександр Кватирко вручив нагрудний знак «Відмінник лісового господарства» Державного агентства лісових ресурсів України начальнику відділу використання лісових ресурсів ВОУЛМГ Григорію Новосаду.

Про це інформує прес-служба Волинського ОУЛМГ.

«Григорій Олександрович заслужив цю нагороду державницьким підходом до лісовиробництва, висопрофесійним і сумлінним виконанням усіх покладених на нього обов’язків, – наголосив Олександр Михайлович. – Це людина, котра стежить за тим, щоб кожен кубічний метр деревини було використано за призначенням і з найменшими втратами. Наші досягнення значною мірою залежать від того, як спрацює відділ, який очолює Григорій Олександрович».

У колективі ВОУЛМГ також вважають, що Григорій Новосад за свою фаховість, відданість лісівничій справі, системну і значиму роботу, державницьку позицію, знання, професіоналізм та порядність нагороджений заслужено, щиро привітали колегу з відзнакою Держлісагентства та побажали, щоб була вона не останньою.

«Це насправді непересічна, порядна і відповідальна особистість, – каже про колегу заступник начальника Волинського ОУЛМГ Лідія Турянська. – Все своє свідоме життя Григорій Новосад присвятив лісівництву».

Григорій Олександрович розпочав свою трудову діяльність у серпні 1979 року майстром по будівництву, а згодом – начальником нижнього складу у Володимирецькому лісгоспзазі Рівненської області, де пропрацював до жовтня 1983 року.

З жовтня 1983 року переведений у Ківерцівський ордена Леніна лісгоспзаг на посаду старшого інженера міжлісгоспзагівської нормативно-дослідної лабораторії, де молодого сумлінного і знаючого працівника помітило керівництво галузі. Вже наступного року тодішній обласний очільник галузі Дмитро Телішевський запросив Григорія Новосада на роботу  в обласне управління лісового господарства і лісозаготівель. Так Григорій Олександрович став старшим інженером відділу лісозаготівель і переробки деревини.


 

Що управлінська робота не з легких, переконався з перших днів роботи. Постійні відрядження, щоденне спілкування з виробничниками, робота з цифрами і таблицями. Відділ лісозаготівель і переробки деревини завжди вважався пріоритетним для держави, адже саме від його професійної роботи залежало виконання планових показників, наповнення державної казни. Працював пліч-о-пліч з відомими виробничниками, яких знала вся Україна чи й тодішнє союзне Міністерство. Від них вчився людяності, вимогливості до себе і колег, набував досвіду, знань, розуміння важливості своєї роботи для держави, лісової галузі, колективу.

Значення того періоду у професійному становленні Григорія Олександровича було значним. Він став високопрофесійним управлінцем і фахівцем лісопереробної галузі, вивчив виробництво, людей, їх підхід до роботи. Вник у лісогосподарювання, у важливість догляду лісів, особливості різнопородних деревостанів, професіоналізм вальників лісу, вчасний вивіз деревини, її якісну переробку та відбір сортиментів, стан цехового обладнання. Здобув авторитет серед колег управління, директорського корпусу, лісопереробників.

Поряд із тим, налагоджувалося і сімейне життя: одружився, став батьком.

З 1988 року Григорія Новосада призначають на посаду старшого інженера виробничого відділу обласного виробничого лісогосподарського об’єднання «Волиньліс». У період з грудня 1988 року – інженер ІІ категорії, з квітня 1992 року – інженер І категорії виробничого відділу.


 

З жовтня 2003 року переведений начальником виробничо-технічного відділу, де й працює дотепер. На даний момент, у зв’язку з реорганізацією підприємства, дана посада називається начальник відділу використання лісових ресурсів Волинського ОУЛМГ.

«За час роботи в системі лісового господарства зарекомендував себе висококваліфікованим спеціалістом, вмілим організатором лісогосподарського та лісопромислового виробництва, – зазначає про нього заступник начальника Волинського ОУЛМГ Олександр Рибчинський. – Багато уваги приділяє ефективному використанню лісосировинних ресурсів, охороні та захисту лісу, лісорозведенню».

За останні три роки під його безпосереднім контролем підвищилась ефективність використання лісосічного фонду рубок головного користування – вихід ділових лісоматеріалів становить 83%. Значно зросли обсяги деревини, яка направляється держлісгоспами області на лісопиляння: якщо в 2015 році перероблено 252,5 тис. м3, то в 2017 році – 384,7 тис. м3, ріст 132,2 тис. м3. Відповідно випуск товарної продукції переробки лісоматеріалів збільшився з 240,5 млн грн в 2015 році , до 443,1 млн грн – в 2017 році, або на 202,6 млн грн.

Завдяки Григорію Новосаду проведена конкретна робота по 100% впровадженню електронного обліку деревини на підвідомчих підприємствах, яка заготовляється, переробляється та реалізовується споживачам.

Григорій Олександрович – надзвичайно толерантна людина. Це зразок інтелігента-управлінця, для якого честь, моральність і відповідальність перед колегами стали не просто правилом, а стилем усього життя. Завжди спокійний, врівноважений, доброзичливий.

 За високий державницький стиль життя, активну життєву позицію, участь у громадському житті колективу його поважають і люблять колеги, його словом дорожать спеціалісти усіх лісогосподарських підприємств.

«Це не перша нагорода Григорія Новосада, – каже про колегу головний спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства і голова профспілкової організації Волинського ОУЛМГ Володимир Неводнічик. – У 2007 році його відзначено почесною грамотою ВОУЛМГ, у 2007 році іменний годинник вручив голова Державного комітету лісового господарства України, у 2013-му він отримав почесну грамоту Кабінету Міністрів України. Григорій Олександрович нагороджувався також почесними грамотами Державного агентства лісових ресурсів України та Волинської обласної державної адміністрації. Почесний нагрудний знак «Відмінник лісового господарства» Державного агентства лісових ресурсів  України, втім, особлива нагорода, про яку мріє кожен лісівник».

Загалом Григорій Новосад працює в лісовій галузі уже 38 років і 10  місяців. Такий незвично великий досвід і чин служіння Україні змушує захоплюватися його мужністю і відданістю справі.

Попри це він прекрасний товариш, сім’янин. А ще недільного дня його завжди можна зустріти у Луцькому Свято-Троїцькому храмі, де разом із дружиною молитвою кріплять це земне життя.


 

Коментарі
05 Липня 2018, 03:15
Де ви були ранише що проплатив бубло
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024