У Ківерцівському районі планують провести інвентаризацію земель

11 Липня 2018, 13:00
1428

У Ківерцівській районній державній адміністрації обговорили питання проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення.

Засідання відбулося під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Юліана Таранчука.

Начальник управління інвестицій, інфраструктури та агропромислового розвитку Ірина Куцик поінформувала, що на виконання п.4 розпорядження голови Волинської обласної  державної адміністрації від 28.04.2017 року № 222 «Про проведення інвентаризації  земель  та оцінки ефективності їх використання» інвентаризація земель у Ківерцівському районі проведена. З метою перевірки поданої інформації сільськими ( селищною), міською радами затверджено графік роботи районної комісії з проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення.

«Інвентаризації земель сільськогосподарського призначення є досить важливою. Адже це передусім попередження використання земель без правовстановлюючих документів, не за призначенням та не ефективним використанням землі. Також це значна частка надходжень до бюджету», – зазначив Юліан Таранчук.

В ході засідання поінформовано та визначено першочергові завдання комісії:

  • виявлення земельних ділянок, що не використовуються або використовуються нераціонально, не за цільовим призначенням;
  • виявлення земельних ділянок, які використовуються без оформлення відповідних прав на землю та їх обмежень, або права користування якими не встановлено та не здійснено державну реєстрацію;
  • виявлення резервів збільшення надходжень від плати за землю до місцевих бюджетів.
  • виявлення інвестиційно-привабливих земельних ділянок, які можуть бути виставлені на земельні торги для реалізації інвестиційних проектів.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39