Фестиваль вареників відсвяткували у Липлянах

13 Липня 2018, 15:40
5844

У селі Липляни Ківерцівського району вже традиційно відгуляли свято вареників.

Так, у селі відзначили День апостолів Петра і Павла, – йдеться у сюжеті 12 каналу.

Проводять фестиваль вже вдруге. Господині, які прийшли на празник, мусили принести з собою смаколики. Але традиційну страву готували просто на вулиці.

«Вхідний квиток у нас лишився незмінний з минулого року – інфляція на нього не впливає. Це 20 ліплених власноруч вареників. Є такі, хто ухиляється або приносить куплені, але дуже багато людей приносять власні вареники», – розповідає місцева господиня Світлана Ходорчук.

На святі розігрували призи. Усі вони пов'язані з варениками. Дарували селянам качалки та сита. Діти малювали, а дорослі брали участь у конкурсах. Наприклад, поїдали свіжоприготовані смаколики на швидкість.

«Це свято для Липлян, мабуть, закономірне, тому що в кожній хаті є, як не Петро, то Павло, Петро Павлович, Павло Петрович. Ця громада Липлян дуже потужна в плані організації, тому що оці всі свята вони організовують самостійно. Фестиваль вареників, напевно, скоро стане брендом села», – каже Жидичинська сільська голова Галина Матвіюк.

Усього на святі приготували більше десяти видів вареників. З картоплею, сиром, м'ясом, капустою тощо. Ними, а також кулішем гостей пригощали безкоштовно.





 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024