На Ківерцівщині відбудеться фестиваль «Криївка Перця»

28 Липня 2018, 16:00
5202

На славетних землях Ківерцівщини доброю традицією стає проведення щорічного фестивалю повстанської пісні «Криївка Перця», який вже втретє відбудеться на теренах Цуманьської ОТГ.

Цьогоріч фест проведуть в селі Липно 23 вересня, – йдеться на сторінці заходу.

Фестиваль присвячений 75-річчю розквіту самобутньої Колківської республіки, терени якої простягалися майже по всій території Ківерцівщини. Вхід на фестиваль вільний.

 


 

Місце проведення одноденного фестивалю – садиба, на території якої існувала повстанська криївка, що прихистила відомого вояка УПА Василя Чепелюка, на псевдо Перець, та його побратимів. Коли цю криївку було виявлено підрозділом НКВС, відбувся бій з якого вийшли живими усі повстанці. Для того, щоб наочно продемонструвати бойові дії у цих місцях відбудеться реконструкція. Цього разу Військово-історична група «Азимут» продемонструє яким міг бути тристоронній бій рою УПА проти підрозділів НКВС і нацистських формувань.

Організаторами дійства є Ківерцівський національний природний парк «Цуманська пуща», адміністрація Цуманської об’єднаної територіальної громади та державні установи, за підтримки Департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА, ГО ВМР «Національний Альянс».

 


 

 

Нагадати тяжкі події часів Другої світової війни, вшанувати пам’ять Героїв, провести екологічну просвіту та згуртувати громаду – основна мета фестивалю.

Програма заходу дуже насичена: виступи відомих українських музикантів та народних колективів Ківерцівського району; лотерея з хорошими призами; патріотична фотозона та природнича фотовиставка; українська народна кухня; реконструкція бою УПА проти НКВС у відтворенні Військово-історичною групою «Азимут» та можливість сфотографуватися із реконструкторами; екскурсії на «Перцеву гору»; лекції та практичні заняття на патріотичні та екологічні тематики від громадських організації та працівників Ківерцівського НПП «Цуманська пуща»; українська дискотека біля вечірньої ватри.

«Закликаємо відвідувачів прийти у вишиванках – продемонструвати свою національну свідомість і красу українського одягу. Запрошуємо вас відвідати фестиваль та надихнутися патріотичним українським духом!» – зазначають організатори.


 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024