Ківерчанам розповіли, як не потрапити на гачок работоргівців

30 Липня 2018, 18:30
1340

У Ківерцях провели інформаційну кампанію з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми. 

Про це йдеться на сайті Ківерцівської РДА.

Для підвищення обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми, нелегального працевлаштування, в тому числі за кордоном, експлуатації дитячої праці до Всесвітнього дня  протидії торгівлі  людьми фахівцями Ківерцівської районної філії Волинського обласного  центру зайнятості спільно з психологом  районного центру соціальних служб  у справах сім’ї, дітей та молоді проведено інформаційну кампанію.

Вікторія Грабчева – заступниця начальника відділу взаємодії з роботодавцями, Любов Мартинюк – фахівчиня з профорієнтації  Ківерцівської районної філії та Олеся Поліщук – психологиня районного центру соціальних служб  у справах сім’ї, дітей та молоді інформували населення  про можливі ризики працевлаштування за кордоном,  щоб не потрапити до шахрайський схем.

«Необхідно підвищувати рівень поінформованості громадян про глобальну проблему торгівлі людьми і привертати увагу до тяжкого становища жінок, чоловіків і дітей, які постраждали від цього злочину», – зазначили фахівчині.

На теперішній час масштаби цього виду злочин­ної  діяльності набули таких розмірів, що за оцінками експертів Комісії ООН по боротьбі з незаконним обігом наркотиків та організованою злочинністю торгівля людьми за своїми наслідками стоїть на третьому місці після нелегальної торгівлі зброєю та наркотиками.

Близько 50 осіб отримали інформацію щодо стану місцевого ринку праці, наявні вакансії в регіоні, інформаційні буклети, як не стати жертвою торгівлі людьми і не постраждати від нелегальної трудової міграції та куди звертатись, якщо потратили скрутну ситуацію.

Метою даного заходу було переконання населення, що й в Україні є можливість працювати та мати гідну заробітну плату.



 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39