У Ківерцях говорили про трудову експлуатацію та жебракування

04 Серпня 2018, 11:00
1265

В управлінні соціального захисту населення  Ківерцівської РДА  відбулося засідання  у форматі «круглого  столу» на тему «Торгівля людьми – сучасний прояв рабства». Учасниками якого стали начальник управління соціального захисту населення РДА Валентина Розум, працівники управління, спеціалісти районного  центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді,‒ йдеться на сайті Ківерцівської РДА.

Присутні  обговорили питання трудової експлуатації громадян України в іноземних країнах та питання протидії дитячому жебракуванню.

Перший в історії Всесвітній день протидії торгівлі людьми Організація Об’єднаних Націй відзначила у 2014 році. Цей день має на меті підвищити поінформованість громадськості про цю глобальну проблему і привернути увагу до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохотити людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину.

Торгівля людьми є одним із найсерйозніших злочинів проти людини, який має як економічні, соціальні, педагогічні, так і психологічні причини.

Довідково

Торгівля людьми – найбільш поширюваний вид кримінальної діяльності у світі. Щороку цей «бізнес» заробляє на людських життях близько 32 мільярдів доларів. 

За даними UNODC – United Nations Office on Drugs and Crime (Управління ООН з наркотиків та злочинності), жінки та дівчата складають 71% постраждалих від торгівлі людьми.

Дослідження European Parliament свідчать, що 53% постраждалі від торгівлі людьми були сексуально експлуатовані (97% із них – жінки).

У більшості випадків саме жінки торгують іншими жінками. 

З 2000 року близько 230 тис. українських чоловіків, жінок і дітей стали потерпілими від торгівлі людьми. Найчастіше вони шляхом насильства та обману потрапляють до Росії, Польщі, Туреччини та Об’єднаних Арабських Еміратів.

Пам’ятайте: людина – не товар! Ми не маємо права замовчувати злочини.

Якщо Ви або Ваші знайомі постраждали від торгівлі людьми зверніться до гарячої лінії за номером: 527.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39