Майстри народного мистецтва представили на міжнародному фестивалі Ківерцівщину

12 Серпня 2018, 10:00
1328

9–13 серпня 2018 року на Волині проходить VIII Міжнародний фестиваль українського фольклору «Берегиня».

Кращі фольклорні колективи та майстри ужитково-декоративного мистецтва району представили на фестивалі Ківерцівщину.

Про йдеться на сайті Ківерцівської райдежадміністрації. 

Разом з учасниками художньої самодіяльності до свята долучився перший заступник голови РДА Юліан Таранчук.

Довідково:

Восьмий Міжнародний фестиваль українського фольклору «Берегиня» дотримується важливої місії консолідації світового українства, сприяння відродженню та популяризації українського народного мистецтва. Героїко-патріотична та повстанська тема що буде щедро культивуватися у фестивальних дійствах, здатна об’єднати помисли та сподівання українців у важливому процесі формування самосвідомості та чіткого визначення громадянської розиції.

Організатори культурно-мистецького дійства – Обласний науково-методичний центр культури, управління культури, з питань релігій та національностей Волинської облдержадміністрації, за підтримки Волинської облдержадміністрації, Волинської обласної ради, Луцької міської ради.

До участі запрошено фольклорні колективи від українських громад Польщі, Словенії, Білорусі, Франції, Словаччини а також із майже всіх областей України та районів Волині.

Волинський край прийматиме загалом п’ять зарубіжних колективів, 27 – з інших областей України та понад сто фольклорних гуртів та окремих виконавців з районів та міст Волинської області.



 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024