Ківерчан закликають привітати доньку загиблого Героя

14 Серпня 2018, 11:30
8231

Свій перший в житті День народження уже зовсім скоро зустріне Камінська Саміра – маленьке ангелятко, якому жодного разу не судилося побачити таткової посмішки.

Її татусь, Камінський Маріс Айдинович, родом із міста Ківерці Волинської області. Ім’я чоловіка означає «море», але з дитинства він любив небо, і все своє життя присвятив саме йому,‒ інформує проект «Діти небесного легіону».

Маріс служив у 80-тій окремій десантно-штурмовій бригаді, справжній офіцер з високими професійними навичками, із перших днів на війні, учасник оборони Луганського аеропорту. Загинув уночі 3 лютого 2017 року в районі м. Авдіївка Донецької обл. під час обстрілу позицій українських військових із реактивних установок БМ-21 «Град». Дружина Яна лишилася наодинці зі своїм горем, а під її серцем уже робила перші поштовхи їхня дитина…

Маленька татусева копія зростає веселою та життєрадісною, дарує свою посмішку усім оточуючим. І взагалі, Саміра любить людей, готова подарувати свої обійми усім навколо. Їй цікаво проводити час у компанії інших дітей, гратися з ними.

А ще, просто обожнює усе живе, не може спокійно пройти повз тваринки, незалежно котик це, чи собака, чи просто якийсь жучок – все, що рухається, викликає у дівчинки зацікавлення і надовго захоплює її увагу. А маленьких пухнастиків Саміра готова носити на руках, пригортати та обіймати.
За перший рік свого життя дівчинка досить багато навчилася. Свою завзятість та енергійність вона унаслідувала від тата. Так як і він, зробила перші кроки ще у 7 місяців, а у 8 місяців сміливо бігала та долала чималі дистанції. Наша іменинниця любить плавати та робити зарядку з матусею Яною, особливо їй подобається, коли мама перевертає вверх ногами.

Поступово учиться розмовляти, говорить «мама», «тато», «баба». Незважаючи на такий малий життєвий досвід, уже має певні захоплення – Саміра просто обожнює слухати музику та танцювати.
А улюбленими іграшками дівчинки є м’ячі, не пропустить жодного чи то на вулиці, чи в магазині. Уже має цілу колекцію м’ячиків різних розмірів.

На жаль, свого татуся Маріса маленька Саміра пам’ятатиме лише з фото. Щодня бачить його на портреті, обнімає і цілує світлину та щось захоплено розповідає своєю, лише їй одній зрозумілою, мовою… Дівчинка багато подорожує, буває часто на Волині, відвідує таткову могилу та гостює у бабусі і дядька.

Щоб допомогти, потрібно звертатися за номером: (050) 973-44-84.

Інформація для волонтерів:

Камінська Саміра – невдовзі 1 рік (14.08.2017).
м. Чернівці. 
Розмір одягу: 74-80; Розмір взуття: 20-21.
Подарунок до ДН: будь-який сюрприз на ваш розсуд.

Маєте бажання підтримати дітей – переказуйте кошти  координатору даного проекту  (Приватбанк: 4149-4991-1461-8547 Скиба Наталія Миколаївна).

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024