«Міняти треба не гривні, а владу», – Юлія Тимошенко

20 Серпня 2018, 08:00
Юлія Тимошенко 2101
Юлія Тимошенко

Знецінення гривні є наслідком бездарної політики влади та злочинної недбалості Нацбанку, впевнена Юлія Тимошенко.

На своїй сторінці у Facebook лідер «Батьківщини» розповіла, що останнім часом у зв’язку з падінням курсу люди її часто запитують, чи не варто поміняти гривні на долари, доки не пізно.

«Відповідаю: доки не пізно, треба поміняти цю владу на нову – цивілізовану, нормальну, демократичну, грамотну. А гривню ми врятуємо, витягнемо!» – написала Юлія Тимошенко.

Падіння курсу гривні, на думку Юлії Тимошенко, пояснюється, зокрема, тим, що в бюджет заклали середньорічний курс гривні до долара на рівні 29,3 грн/долар, а на кінець року взагалі – 30,1. Наслідком стало недовиконання плану надходжень до держбюджету на 15,8 мільярдів гривень лише за сім місяців поточного року, оскільки значна частина надходжень – валютна, зауважила керівник фракції.

Поведінку Нацбанку в цих умовах лідер «Батьківщини» назвала злочинною.

«Взагалі, політика Нацбанку незрозуміла. А, імовірніше, злочинна. Там нічого не помінялося, крім прізвища керівника. Маючи (за законодавством) основну функцію – відповідальність за курс – Нацбанк переймається тільки реалізацією майна від банків, які він же штучно збанкрутував і ліквідував, поховавши гроші і надії мільйонів українців», – підсумувала Тимошенко.

Коментарі
21 Серпня 2018, 23:06
на пенсію
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024