У Ківерцях вшанували загиблих у Іловайській трагедії

31 Серпня 2018, 10:23
У Ківерцях вшанували пам'ять за загиблими воїнам України 1886
У Ківерцях вшанували пам'ять за загиблими воїнам України

29  серпня 2018 року Ківерцівщина долучилася до вшанування  Дня пам'яті по загиблим воїнам України. Чотири року тому  бойові дії за Іловайськ Донецької області стали одним з переломних етапів війни на Сході України, де за збереження суверенітету українських територій поклали своє життя Герої новітньої історії України.

У ці серпневі дні минає чотири роки, як розлетілась по всій країні страшна звістка про Іловайську трагедію, коли в оточенні ворога в так званому «котлі» опинилися кілька тисяч українських військових, як із частин Збройних Сил України, так і з добровольчих батальйонів. В цих боях віддав своє життя Сергій Курука, дружина і син якого проживають в Ківерцях.

Сьогодні на Меморіалі вічної слави, біля пам’ятних дошок героїв України, бійців АТО, яким  посмертно присвоєно звання «Почесного громадянина міста Ківерці» голова РДА Валерій Ткачук, перший заступник голови райдержадміністрації Юліан Таранчук, заступник голови РДА Яна Церкевич вшанували пам’ять загиблих воїнів під Іловайськом та усіх, хто віддав життя за мирне українське небо хвилиною мовчання та покладанням квітів. 
 

Довідково:

Чотирьом жителям Ківерець, бійцям АТО, посмертно присвоєно звання «Почесного громадянина міста Ківерці».

Курука Сергій Іванович: народився 3 вересня 1987 року у Луцьку. Був снайпером 51-ої окремої механізованої бригади. Загинув 27 серпня 2014 року у бою під Іловайськом (Донецька область). У загиблого залишилася дружина та 3-річний син. Похований в селі Гаразджа.

Камінський Маріс Айдинович: народився 9 квітня 1990 року в місті Ківерці. Був капітаном, начальником продовольчої служби тилу у 46-й окремій десантно-штурмовій бригаді .Загинув 3 лютого 2017 року близько 00:05 під час обстрілу з БМ-21 «Град» в районі села Галицинівка (Мар'їнський район Донецька область). У загиблого залишились брат, мати та вагітна дружина. Похований у місті Ківерці.
 

Скіра Ігор Антонович: народився 8 березня 1961 року в Ківерцях. Мав звання старшого лейтенанта14-ої окремої механізованої бригади. Загинув 24 грудня 2015 року під час виконання бойового завдання у місті Красногорівка (Мар'їнський район, Донецька область). У загиблого залишилася дружина та донька. Похований в місті Ківерці.

Михайленко Віталій Ігорович:  народився 15 серпня 1985 року в Ківерцях. Служив у 72-й окремій механізованій бригаді.
Загинув 12 серпня 2014 року під час мінометного обстрілу російськими бойовиками позицій підрозділу. Тіло бійця не знайдено.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром