Жидичин: відбулося особливе успенське Богослужіння

04 Вересня 2018, 10:24
У Жидичині відбулося особливе успенське Богослужіння 3149
У Жидичині відбулося особливе успенське Богослужіння

У Свято-Миколаївському чоловічому монастирі, що у селі Жидичин Ківерецького деканату, відправили Єрусалимську Ранню з чином погребіння плащаниці Пречистої Діви Марії.

Торжество, в якому 2 вересня взяло участь багато священнослужителів і мирян, очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл, – повідомляється на сайті Волинської єпархії УПЦ КП. 

Розпочалося служіння на фундаменті майбутнього собору, який будують біля будинку обителі. Далі – хресний хід до каплиці на скиту Святого Духа, що на околиці села, де продовжили правити.

Із владикою служили: декан монастирів і намісник жидичинської обителі архімандрит Константин (Марченко), горохівський декан – протоієрей Андрій Сидор, маневицький – протоієрей Андрій Закидальський, цуманський – протоієрей Тарас Манелюк, духовенство нашої та Рівненьсокї єпархії.

На особливий богослужбовий чин на честь цього богородичного свята до Жидичина хресним ходом прийшли паломники із Липлян. Також разом з усіма молилися, зокрема, паломники із Тернопільської та Житомирської областей.

Отець Константин подякував усім присутнім за розділену радість спільної молитви на тій землі, де більше тисячі років лунає монаша молитва. У давні часи Єрусалимська Рання з чином погребіння плащаниці Пречистої Діви Марії була поширена, проте з часом її призабули, а з ХІХ ст. почали відроджувати в православних обителях.

 












Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024