Звірівська сільська рада планує приєднатися до Липинської ОТГ

04 Вересня 2018, 11:00
Рішення про спільне господарювання з Липинською сільрадаю – не змінилося 5896
Рішення про спільне господарювання з Липинською сільрадаю – не змінилося

Василь Гром, Валентин Малиновський та Тамара Зубенко, консультанти офісу реформ, який діє при Волинському РВ Асоціації міст України, в межах проекту «Пульс», побували з виїзною консультацією у Звірівській сільській раді Ківерцівського району. 

Про це повідомляється на сайті Ківерцівської РДА.

Ця сільрада, після внесення змін до Перспективного плану формування територій Волинської області та виборів, офіційно стане частиною Липинської сільської ОТГ, яка утвориться на межі Луцького та Ківерцівського районів. 

Голову Звірівської сільської ради Сергія Панасовича особливо непокоїло те, що ЦВК на початку серпня, своєю постановою фактично заблокувала оголошення цьогоріч у жовтні перших виборів у новостворених ОТГ. 

Валентин Малиновський, консультант з правових питань проекту «ПУЛЬС», пояснив присутнім, що неочікуване рішення з боку ЦВК, на жаль, унеможливило проведення виборів у жовтні. Втім, Малиновський вважає, що у новоутворених ОТГ ще лишається шанс провести вибори у листопаді чи грудні та мати можливість прямих міжбюджетних відносини з Держбюджетом України в 2019 році. 

Попри такі перипетії із призначенням виборів, зі слів голови Звірівської сільради, думка людей, щодо правильності рішення про спільне господарювання з Липинською сільрадаю, не змінилася. Рано чи пізно, переконані жителі Звірова, Веснянки та Олександрії, вибори таки призначать і Липинська ОТГ, яка фінансово буде однією з потужних громад Волині та у якої навіть прогнозують реверсну дотацію, з’явиться на децентралізаційній карті України. 

На фінансовій перевазі такого об’єднання акцентував увагу присутніх на зустрічі Василь Гром, консультант з бюджетних питань.

 




Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром