На птахофермі у ківерчанина вилупився павич-альбінос

18 Вересня 2018, 09:14
Павич-альбінос 7050
Павич-альбінос

Ківерчанин Микола Музичук на своєму обійсті облаштував міні-птахоферму.

На ній чоловік утримує десятки видів екзотичних птахів. А нещодавно у господарстві з’явився павич-альбінос, – пише ІА ВолиньPost.

«Почав з того, що почав розводити декоративних курей… Потім захоплення переросло у голуби. І от, з роками, а цим вже більш конкретно, більш серйозно я займаюся років з десять, воно поросло в те, що вже сьогодні я маю і павичів, і фазанів, і кури та індики і все, що тільки можна утримувати», – розповів чоловік.

Сусідка Наталя Котельчук захоплюється птахами сусіда – милується ними, навіть коли працює на городі.

«Коля у нас пташник, справжній пташник», – додає жінка.

Два тижні тому в павичів з’явилося потомство, один із малюків виявився особливим – білого кольору. Маленький павич-альбінос, як і інші малюки, потребує особливого догляду. Тож Микола Музичук облаштував для них спеціальне освітлення.

Чоловік розповідає, що пишається й іншими птахами колекції. Так, на його міні-птахофермі є і фазан золотий, і фазан срібний, і кури кохінхіни та араукани, мускусні качки і голуби. Голубів у птахівника надзвичайно багато порід, які мають цікаві особливості – надуті міхурі, пишні хвости тощо.

Музичук запевняє, що спілкування із птахами допомагає йому позбутися стресу та втоми. Щодня кілька годин чоловік витрачає на те, аби погодувати пташок та поприбрати у клітках. Годує своїх пенатих він гарбузами, обходжувати госпоодартсво допомагає дружина, а у вихідні і онуки. Чоловік зауважує, що є проблема із тим, що немає ветеринарів, які спеціалізуються на птахах.

«Знаєте, скільки пропало в мене таких дорогих павичів», – зітхає чоловік.

 

Коментарі
18 Вересня 2018, 17:09
Микола-ти СУПЕР, яка краса, здоров"я тобі
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024