У Цуманській пущі шукають можливості повернути зубрів

18 Вересня 2018, 17:00
Зубр 2770
Зубр

Працівники парку «Цуманська пуща» взяли участь у міжнародній науковій конференції «Зубри в долині Сяну», організовану «Товариством любителів Зубрів».

Конференція відбулася в селі Мучне Підкарпатського воєводства Польщі, – пише Перший.

Представником Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» на конференції був директор Парку Квач Ігор, який виступав із доповіддю «Зубр в Україні і в Цуманській пущі: сучасний стан, динаміка, перспективи».

Під час доповіді увага була закцентована на питаннях історії природної (дикої) популяції зубра на Волині і зокрема, в Цуманській Пущі, історії реінтродукції зубрів на Волинь.

Цікавим і плідним також був обмін досвідом із закордонними колегами щодо заходів збереження і відновлення регіональних природних популяцій зубра в долині річки Сян на землях історичного ареалу зубра; узгодження спільних дій із реінтродукції зубрів у Цуманську пущу.

Слід зазначити, що польська субпопуляція зубрів на території та в околицях Бещадського національного парку має стабільну динаміку і нараховує (за останніми обліками) в межах 500 особин, що свідчить про успішність впровадження охоронних та відтворювальних заходів.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024