У Ківерцівському районі породіллі отримали бейбі-бокси. ФОТО

22 Вересня 2018, 11:23
Ківерцівські породіллі отримали «пакунки малюка» 5880
Ківерцівські породіллі отримали «пакунки малюка»

З вересня цього року українським урядом уперше запроваджено такий вид допомоги для новонароджених ‒  «пакунок малюка».

До нього входять найнеобхідніші речі для немовляти, а також друковані матеріали для мами з інформацією про догляд за немовлям. Пологовий будинок передав до управління соціального захисту населення  району заяви щодо отримання  «пакунка малюка» від мам, які народили дітей, починаючи з 1 вересня 2018 року, і не могли отримати  в пологових будинках через відсутність у наявності «пакунків малюка».

Про це йдеться на сайті Ківерцівської РДА.

Сьогодні перші «пакунки малюка» призначені мамам, які народили дітей починаючи з 1 вересня 2018 року та виписалися  з пологового будинку вручив голова РДА Валерій Ткачук, начальник управління соціального захисту Валентина Розум та фахівці управління.

Валерій Ткачук привітав родини з поповненням, побажав діткам та батькам міцного здоровя.

«Усім жінкам, які народили після 1 вересня і вже виписалися – приємні сюрпризи доставлять до дому. Це хоч невеличка, але допомога молодим родинам», ‒ зазначив керівник району.

 «Перший «пакунок малюка» отримала дружна родина Тетяни та Романа Гуків, у яких окрім новонародженої донечки Євгенії виховується вунденкіндр першокласник Владислав», ‒ розповідає Валентина Розум. 

  Породіллі подякували за подарунки, а також висловили невеличке прохання – аби у пологовому був запас пакунків немовляти для матусь, які народжують швидше запланованого терміну.

 «Буває, що жінка народжує на тиждень раніше, і нічого немає біля себе. Якщо можна, щоб вони були в запасі», ‒ зауважили молоді матусі.

  За 20 днів вересня на Ківерцівщині народилося 39 немовлят. Найближчим часом усім їм буде доставлено «пакунок малюка». За інформацією управління соціального захисту щомісяця в районі народжується близько 60 діток, у рік кількість новонароджених від 700 до 800 осіб.

Довідково:

Бейбі-бокс складається з найнеобхіднішого для немовляти на першому місяці життя. Вага пакунку – 14 кілограмів, а сама коробка може слугувати переносним ліжечком у перші місяці життя. Всього в пакунку 30 товарів – підгузки, засоби для догляду за новонародженими, пелюшки, термометри для тіла та води, бавовняні шапочки, повзунки, комбінезончик, ковдра, прокладка для лактації, рушник, іграшка-брязкальце тощо.

«Пакунок малюка» є безповоротною адресною соціальною допомогою та видаватиметься по одному на кожну дитину. Отримати його зможуть мати, батько, родичі або патронатний вихователь новонародженої дитини.



 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром