Ківерчани молилися за мир в Україні

02 Жовтня 2018, 10:07
Отець Іоан Семенюк 2951
Отець Іоан Семенюк

30 вересня 2018 року, на площі біля пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку в місті Ківерці, відбулася уже традиційна міжконфесійна молитва за єдність і мир в Україні.

Молитва відбувається щомісяця, починаючи зі свята Благовіщення Пресвятої Богородиці. Ведуть Богослужіння почергово представники однієї з конфесій, що існують в містечку.

Про це йдеться на сайті Ківерцівської РДА.

Цього разу очолив молебень настоятель Ківерцівського благочиння УПЦ КП, митрофорний протоієрей Іоан Семенюк у співслужінні з отцем Зіновієм Ткачусем з церкви Рівноапостольної Ольги та хористами храму. Участь у заході взяли керівники міста і району, представники церковних громад.

До учасників молебню з духовними настановами звертались благочинний Ківерцівського округу УПЦ митроформний протоієрей Олександр Кондратюк,  настоятель християнських церков «Царство Боже в Україні» Олекса Рудинець, представники церкви євангельських християн-баптистів «Віфлеєм» диякон Віталій Рогак та церкви християн віри євангельської «Спасіння» ‒ диякон Андрій Демчук, вікарій кафедерального собору святих апостолів Петра і Павла РКЦ  Роман Власюк. Отець Роман представив ківерцівській громаді нового настоятеля римо-католицького храму Костел Пресвятого Серця Ісуса Христа ‒ Санктуарій Божого Милосердя отця Кшиштофа. 

Новий настоятель запросив ківерчан та гостей міста на святкове богослужіння до костелу 7 жовтня, у неділю на 10:00 год, яке очолить єпископ-ординарій Луцький Апостольський адміністратор Київсько-Житомирської дієцезії Віталій Скомаровський..

 «Сьогодні ми вшановуємо пам'ять святих мучениць, Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії.  Імена цих святих мучениць співзвучні найважливішим християнським добродіям. Щира і сердечна віра є основою спасіння. З вірою нероздільною з’єднана християнська надія. Але досконалим степенем християнського благочестя являється любов від чистого серця. Молімось дорогі браття і сестри святим мученицям Вірі, Надії, Любові та матері їх Софії, щоб через їх заступництво Господь дарував нам мудрість, зміцнив в серцях наших віру, надію і любов і зіслав силу для перенесення скорбот та спокус, щоб бувши випробовуваними, здобули вінок життя, який обіцяв Господь тим, які люблять Його», ‒ зазначив у своєму зверненні отець Іоан Семенюк.

Привітали християн з церковними святами перший заступник голови райдержадміністрації Юліан Таранчук та міський голова Володимир Жгутов. 

 На завершення хор храму Рівноапостольної Ольги разом з усіма присутніми виконали молитву «Боже, великий, єдиний».



 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024