У «Цуманській пущі» відбувся осінній живописний пленер

06 Жовтня 2018, 15:00
У «Цуманській пущі» відбувся осінній живописний пленер 2664
У «Цуманській пущі» відбувся осінній живописний пленер

На території Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» 4 жовтня відбувся осінній одноденний живописний пленер, в якому прийняли участь 11 художників, студентів Львівської національної художньої академії.

Про це повідомляється на сторінці «Цуманської пущі» у Фейсбук.

Організаторами заходу були КЗ «Ківерцівський районний краєзнавчий музей», Ківерцівська районна державна адміністрація та Ківерцівський НПП «Цуманська пуща».

Пленер був приурочений до Всесвітнього дня охорони місць проживання, аби привернути увагу до важливості збереження оселищ, середовища існування видів флори та фауни. Молоді митці відвідали джерело в заплаві річки Путилівка, потім переїхали до мальовничої місцевості на узбережжі водосховища неподалік села Мочулки. На березі водойми знаходиться проектована екостежка «Вікно у світ птахів», що охоплює різноманітні природні біотопи: хвойний та широколистяний ліс, річку та її заболочену заплаву, перезволожені луки з угрупованнями навколоводної та вологолюбної рослинності. Це місце важливе як оселище великої полівидової колонії навколоводних птахів, і як пункт на міграційних шляхах перелітних птахів для відпочинку та харчування. Саме ця місцевість була вибрана як локація для роботи художників упродовж дня.

Працівники парку Савчук П.Л. та Грицюк Ю.В., супроводжували групу, провели екскурсію, надавали еколого-освітню інформацію, забезпечили учасників гарячим харчуванням та чаєм біля вогнища.

Кожен бажаючий незабаром зможе відвідати виставку робіт з пленеру в Ківерцівському районному краєзнавчому музеї.

 















Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024