Лісівничий молодіжний центр відзначив першу річницю роботи

08 Жовтня 2018, 13:55
Лісівничий молодіжний центр відзначив першу річницю роботи 3140
Лісівничий молодіжний центр відзначив першу річницю роботи

Чергове засідання Наукової ради, що діє при ВОУЛМГ, відбулося напередодні Дня вчителя. 

Про це повідомляється на сайті Волинського ОУЛМГ.

Виїзне засідання Наукової ради було приурочене першій річниці від часу створення Лісівничого молодіжного центру. Тож цього разу йшлося про багатогранну діяльність саме цієї інституції, її профорієнтаційну, навчально-виховну, науково-досвідну, еколого-лісівничу та соціальну роль. Говорилося і про неоціненний вклад лісівничої громадськості у розбудову цього поки що єдиного в Україні центру, адже він на повному фінансовому утриманні ДП «Ківерцівське ЛГ», а співпрацюють із центром усі лісогосподарства Волинського ОУЛМГ.

Особливий акцент зробили на науково-дослідницькій діяльності, адже рік тому одним із ініціаторів та засновників Лісівничого молодіжного центру виступила саме Наукова рада при ВОУЛМГ. Тоді ж було затверджено тематику наукових та практичних робіт, пов’язаних із дослідженням флори і фауни Воротнівського ботанічного заказника, створення дослідних ділянок.

У центрі уваги були напрацювання та перспективи роботи Лісівничого молодіжного центру. Про різноаспектні науково-досвідні проекти, що здійснюються на базі Лісівничого молодіжного центру та лісогосподарств Волинського ОУЛМГ, зокрема Цуманського та Маневицького, доповів голова Наукової ради, к. с. г. наук, доцент кафедри садово-паркового господарства біологічного факультету СНУ ім. Лесі Українки Анатолій Гетьманчук. Він також прозвітував про виконання затверджених рік тому наукових тем, поділився найближчими планами науковців щодо поглиблення та розширення тематики науково-дослідницьких робіт на базі Лісівничого молодіжного центру.

За рік від часу створення ЛМЦ тут побувало до 10 тисяч відвідувачів, центом проведено 91 акцію, а безпосередньо через заняття у шкільній майстерні, школах лісового лікаря, дизайнера, мисливця, садівника, бджоляра, журналіста, пройшло понад 3 тисяч членів учнівських лісництв, дітей різних соціальних категорій – «сонячних», сиріт, батьки яких загинули, захищаючи незалежність на Сході України, з багатодітних родин та сімей переселенців.

«Якоїсь неділі, виїжджаючи з Воротнівського заповідника, нарахував при в’їзді 67 автівок. Тут лісівниками зроблено велику роботу і люди можуть на власні очі все побачити і оцінити. На мою думку, на часі – якісна сучасна дорога, аби жителі Волині й інших областей, могли сюди доїхати і сповна насолодитися відпочинком у цьому мальовничому куточку Волині, яку мій попередник Дмитро Телішевський свого часу назвав Волинською Швейцарією», – підсумовуючи цю цікаву зустріч науковців, зазначив начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко.

У підсумку Наукова рада вирішила поклопотатися перед Волинською облрадою про нагородження найактивніших творців та співпрацівників Лісівничого молодіжного центру, також намітила конкретні науково-практичні та навчально-виховні заходи, що будуть здійснені тут за участі наукової спільноти. Зокрема, найближчим часом має відбутися закладка багатовидової (36 сортів) дослідної ділянки ягідників.

 

 





Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром