У Ківерцівській РДА провели засідання комісії по програмі «Власний дім»

19 Жовтня 2018, 11:48
Фото ілюстративне 3887
Фото ілюстративне

18 жовтня 2018 року перший заступник голови райдержадміністрації Юліан Таранчук провів засідання районної комісії з  питань формування  списків  індивідуальних  забудовників, яким рекомендованого  надати  кредит відповідно до Програми «Власний дім».

Районна програма підтримки індивідуального житлового будівництва на селі   «Власний дім»  на 2018-2020 роки  була затверджена на сесії районної ради у серпні поточного року. Вона передбачає надання кредитів жителям сільської місцевості району: молодим багатодітним сім’ям, учасникам АТО (ООС), працівникам галузей культури, медицини, освіти, іншим фахівцям.  Фінансування програми здійснюється з районного та місцевих бюджетів. 

Про це повідомляє сайт Ківерцівської РДА.

Кредити мають надаватися за наступними напрямами:

1) на будівництво нового житла, завершення недобудованого житла, а також придбаного незавершеного будівництва та готового житла з подальшою його реконструкцією з впровадженням енергозберігаючих технологій;

2) на енергозабезпечення помешкань шляхом будівництва інженерних мереж та забезпечення осель якісною питною водою;

3) на розвиток сільського подвір'я, підприємницької діяльності для потреб власного виробництва та «зеленого туризму».

Заступник начальника управління інвестицій, інфраструктури та агропромислового розвитку райдержадміністрації Тетяна Тельпіз  ознайомила учасників засідання із затвердженим порядком надання  та використання коштів  обласного бюджету на виконання Регіональної  комплексної  програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім»  у Волинській  області.

Також члени комісії розглянули клопотання жителів села Карпилівка  та  села Звози щодо  включення  їх  у   списки  позичальників   відповідно до Програми  «Власний  дім». За результатами розгляду поданих документів комісією прийнято  рішення  включити заявників  до списків  індивідуальних  забудовників, яким  рекомендовано  надати  кредит. Це перші учасники районної програми «Власний дім» на 2018-2020 роки.

Разом з тим, 13 жителів району, що були включені до списків позичальників по районній програмі 2016-2017 років, не отримали передбачених коштів в повному розмірі та потребують дофінансування. Тож в першу чергу, після виділення коштів на фінансування програми 2018-2020 роки, їх спрямують на погашення боргу перед учасниками попередньої програми.  

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024