Баталії навколо призначення директора санаторію «Пролісок»

19 Лютого 2018, 10:52
4273

У Волинській обласній раді депутати були обурені тим, що питання продовження контракту директору санаторію «Пролісок» Валентині Касарді обговорювали в день закінчення угоди.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, ‒ пише ВолиньPost.

Член комісії Святослав Кравчук висловив обурення, що це питання обговорюється у день закінчення контракту.

«Ми знову починаємо оці ігри, які ні до чого доброго не приводять. Ви що не знали, що 14-го в «Проліску» закінчується контракт?» ‒ звернувся Кравчук до голови комісії Миколи Буліги, наголосивши, що такі речі треба робити завчасно, за три місяці чи півроку. Він навів приклади аналогічних ситуацій, які траплялися з онкодиспансером та краєзнавчим музеєм.

«Доводимо своїми руками «Пролісок» до стану, як був у «Турії» і «Лісовій пісні», душимо», ‒ сказав Кравчук.

Голова фракції «УКРОПу» у Волиньраді В'ячеслав Рубльов на це відповів, що існує конкурсна комісія, яка мала б займатись цими питаннями. Він додав, що керівник сама могла б написати заяву, щоб переглянули контракт і оголосили конкурс.

Натомість Святослав Кравчук став на захист Касарди. Мовляв, чому вона має писати якісь заяви, адже цим має займатись обласна рада. Він запропонував продовжити термін контракту на рік і в належний термін провести конкурс.

Його колега Сергій Слабенко повідомив, що такі питання мають вирішуватись на сесії, а у міжсесійний період повноваження покладаються на голову обласної ради, за його відсутності – на заступників. Він додав, що відповідно до закону, якщо не було конкурсу, а термін контракту завершується, угоду треба продовжувати.

Натомість В'ячеслав Рубльов наполягав на тому, щоб Валентина Касарда була виконуючим обов’язки, а конкурс на її заміщення оголосити через три місяці.

Під час засідання виникла суперечка щодо доцільності такої пропозиції. Віктор Радчук, Анатолій Грицюк та Людмила Кирда наполягали, що продовження контракту – найкращий вихід, адже у директора і в.о. директора різні обсяги повноважень, а напередодні початку нового відпочинкового сезону санаторію важливо зберігати стабільність в закладі.

«Заслабів санаторій комусь. Поки я є керівником, люди не розбігаються, тримаються купи. Але ви знаєте, яка ситуація з кадровим потенціалом. Всі рвуться до Польщі. Піду я, якась частина колективу піде за мною. Ми поступово навчали кадри і наші кадри заберуть з руками й ногами», ‒ прокоментувала ситуацію Валентина Касарда. За її словами, після звільнення все «посиплеться».

«В мене таке враження, що хтось хоче опустити цей санаторій», ‒ додала директор «Проліска».

Анатолій Грицюк висловив припущення, що «хтось хоче сісти на трон», а Людмила Кирда звернулась з проханням відкинути політичні амбіції, підійти до вирішення питання із совістю та не тримати директора «на крючку».

У підсумку комісія проголосувала за продовження контракту з Касардою на три місяці і рекомендувала конкурсній комісії облради оголосити конкурс на заміщення посади. Остаточне рішення мають ухвалити під час сесії облради.

Свою версію розвитку подій подає ІА Волинські новини.

Із теперішнім керівником санаторію «Пролісок» Валентиною Касардою продовжать термін контракту на три місяці. Водночас комісія оголосить конкурс на заміщення посади директора.

Керівниця відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності Мирослава Якимчук повідомила, що дія контракту із директоркою КП «Волинський обласний санаторій матері і дитини «Пролісок» Валентиною Касардою закінчується 14 лютого. Тож на розгляд депутатської комісії винесли проект рішення про продовження терміну контракту керівниці на три місяці, протягом яких має відбутися конкурс на заміщення посади.

Депутат Святослав Кравчук звернувся до своїх колег із проханням посприяти тому, аби конкурси на заміщення посад оголошували раніше, щоб керівники та персонал закладів могли вчасно готуватися до кадрових змін.

«Коли ми наведемо порядок із кадровими питаннями? Нам потрібно створити комісію, яка контролюватиме ці процеси», – зауважив Святослав Кравчук.

Він запропонував продовжити дію контракту Валентині Касарді на рік, а за три місяці до закінчення терміну його дії (в листопаді 2018 року) оголосити конкурс про заміщення посади.

Своєю чергою депутат Вячеслав Рубльов відзначив, що конкурсна комісія в облраді є.

«Комісія збирається, розглядає кандидатури. А керівники можуть звертатися й раніше про оголошення конкурсу, для цього достатньо написати відповідну заяву», – наголосив обранець громади.

Він акцентував, що до складу комісії входять депутати, вона працює чітко, а винесені питання розглядають із дотриманням усіх вимог. А на зауваження про дискредитацію роботи облрадою комунальних підприємств області, зокрема санаторіїв, відповів, що протягом навіть минулого року обласна рада пішла на зустріч, наприклад, таким санаторіям, як «Турія» чи «Лісова пісня», «борючись із адміністрацією», виділяючи значні кошти на їх підтримку з обласного бюджету. Окрім того, за останній час не було продано жодного комунального підприємства.

«Ми повинні підходити до всіх однаково, ми даємо всім можливість іти на конкурс, пропонувати свої бачення розвитку комунального підприємства, навіть якщо є якісь альтернативні проекти. Від цього ситуація складеться тільки на краще, адже переможець конкурсу зможе застосувати всі ці теорії на практиці. Ми демократично ставимося до призначення керівників, є широкі кола обговорення, зокрема, й за участю громадськості», – зазначив Вячеслав Рубльов.

Депутат запропонував призначити директорку «Проліска» виконувачкою обов’язків керівника санаторію поки триватиме конкурс на заміщення посади. І наголосив, що й раніше такі рішення приймали, що не заважало в майбутньому попереднім керівникам перемагати на конкурсах.

Водночас члени комісії акцентували, що Валентина Касарда – відмінний керівник, а санаторій «Пролісок» є однією з візитівок Волині, де, зокрема, проходять реабілітацію військовослужбовці АТО.

Валентина Касарда, своєю чергою, відзначила, що побоюється того, що у випадку її звільнення з посади за нею може піти з санаторію частина персоналу, наприклад, навіть до санаторію «Червона калина».

«Адже кожен керівник має свою команду, якщо прийде новий директор, він підбиратиме своїх людей», – зауважила Валентина Касарда.

Остаточне рішення щодо керівника санаторію мають прийняти на черговій сесії облради.

Ще один ракурс – на Волинь24.

Питання про призначення керівника санаторію матері і дитини «Пролісок» депутати обласної ради винесли «сьогодні на сьогодні».

Нагадаємо, Валентина Касарда – депутат обласної ради і представляє «опозиційну» частину фракції «Батьківщина».

Проектом рішення, який розглядали члени комісії, передбачалося, що нинішня директорка «Проліску» Валентина Касарда виконуватиме обов’язки керівника санаторію три місяці. Далі ж «Проліску» призначать нового керівника.

Це викликало бурхливу суперечку серед обранців громади.

«Як буде там працювати людина 3 місяці? На місці керівника я б закинув ногу за ногу і чекав би 15 травня. Ми доводимо санаторій до того стану, який є в «Турії», - наголосив депутат Святослав Кравчук.

Натомість В’ячеслав Рубльов сказав, що «ніхто не збирається гробити санаторії», а рішення потрібно приймати вже: «Якщо в керівника є бачення розвитку – хай розкаже. Якщо в когось іншого теж є, хай приходять і розкажуть. Коли є така ситуація, то потрібно прийняти за основу проект рішення про призначення на три місяці».

Він запропонував призначити виконувачем обов’язків керівника Валентину Касарду на три місяці і згодом провести конкурс.

Із такою пропозицією не погодився Святослав Кравчук. Він попросив продовжити контракт Валентині Касарді до 14 лютого 2019 року і за три місяці до цієї дати оголосити конкурс на заміщення посади.

«Цей санаторій – один із найкращих на території України. Давайте діяти прозоро, справедливо, з однаковим підходом для всіх», - наголосив він.

Депутатка Людмила Кирда зазначила, що така ситуація зі «скиданням» директора «Проліску» відбувається не вперше.

«Коли відкривали басейн у санаторії і приїхав Ігор Палиця, він був приємно вражений та сказав, що це – «Волинський Буковель», а керівник у санаторії має чудові організаторські здібності», ‒ нагадала Кирда.

Вона закликала депутатів відкинути політичні амбіції і «договорьонки» та вирішити питання конструктивно:

«Не можна керівників успішних підприємств тримати на гачку».

«Якщо хтось уже там рве підметки і хоче зайняти місце, то хай прийде на комісію та покаже свої вміння. Претензій до Валентини Іванівни немає. Давайте продовжимо контракт. Не треба людині і колективу тріпати нерви і душу», - заявив депутат Анатолій Грицюк.

Своєю чергою, директорка «Проліску» Валентина Касарда наголосила, що «сир-бор розпочався, бо комусь засвербів санаторій». Окрім того, нині велика проблема з кадрами, адже працівники їдуть у пошуках кращої долі у Польщу, і частина працівників санаторію підуть слідом за нею.

«Ми наростили на 25 % фінансові обороти, весь час йде покращення. Санаторію залишилося облаштувати господарську частину і пірс. Відпочивальники кажуть, що наш санаторій – європейського зразка. І це заслуга не лише моя, усього колективу», - сказала Касарда.

Депутати оголосили перерву на 10 хвилин. Після цього «проукропівська» більшість вирішила продовжити Валентині Касарді контракт лише на три місяці та рекомендувати конкурсній комісії оголосити конкурс на заміщення посади директора «Проліску».

Коментарі
19 Лютого 2018, 23:09
Щось Ви шановні депутати І особливо комісія недопрцьовуєте. То п. Силюк то п Касарда...Створюється враження якихось таємних аукціонів...
20 Лютого 2018, 02:14
Якась беліберда в цій інформації,як і в самій облраді. Розігнати к чортовій матері тих укропівців-кровопивців та свободівців шизофренутих порат .
20 Лютого 2018, 10:23
А чого причепилися до Касарди хто ще так буде дбати про наш санаторій злодія якогось поставлять і буде по санаторію побачили що дорога корита може звільнитись от рвуться за буть якої ціни
20 Лютого 2018, 15:53
Саме легше відібрати те ,де роками будувалось не словом а ділом!!! Тому на мою думку окропівці які хронічно не можуть терпіти Батьківщину, намагаються всіма силами прибрати їх з усіх посад!!! Валентина Іванівна будувала,виборювала вкладаючи і фінанси і здоров'я у санаторій Пролісок чого треба повчитися багатьом депутатам!!!
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024