«Де мужики?» Інтерв’ю з військовим комісаром Ківерцівщини Олегом Алєксєєвим

01 Лютого 2019, 11:02
Алєксєєв Олег Віталійович 11765
Алєксєєв Олег Віталійович

Ківерцівщина на 103% виконала планове завдання під час осіннього призову до ЗСУ, порите те, що чимало юнаків вирішили уникнути служби в армії.

Про особливості призовної кампанії, переваги служби за контрактом та боротьбу з «ухилянтами» для Район.Ківерці розповів військовий комісар Ківерцівського району підполковник Олег Алєксєєв.

«ЯКЩО НЕМА ПІДСТАВ НА ВІДСТРОЧКУ, ЛАСКАВО ПРОСИМО ДО АРМІЇ»

Олеже Віталійовичу, ви очолюєте Ківерцівський районний військкомат з жовтня минулого року, до цього ви керували Рожищенським РВК. Скажіть, чи важко було адаптуватися на новому місці?

Знаючи роботу, то ні, не важко. На момент мого призначення вже було призвано близько 40 відсотків, а на фіналі осіннього призову Ківерцівський район виконав план на 103 відсотки. У мене є дуже великий меседж до жителів району: «Не ховайтеся!».

Як, на вашу думку, зараз покращити імідж строкової служби ?

По-перше, це самі хлопці повинні зрозуміти, що крім їхніх побажань та прав  і обов’язок. У Конституції України і низці законів прописаний обов’язок проходити військову службу. Тут немає чого боятися, тому що в нас жоден призовник, який іде на строкову службу не потрапляє в зону Операції Об’єднаних Сил. Туди людина може потрапити лише після підготовки в навчально-тренувальному центрі та уклавши контракт. Призовник, який проходить службу має право укладати контракт не раніше ніж через 11 місяців строкової військової служби.

А ще багато хлопів, навіть знаючи, що в них є підстава на отримання відстрочки від проходження строкової військової служби просто не приносять документи. Хоча у Законі України «Про військовий обов'язок і військову службу»  чітко прописано, що у разі будь-яких змін, які проходять в облікових даних військовозобов’язаних громадяни України повинні в десятиденний термін повідомляти про це військовий комісаріат з наданням відповідних підтверджувальних документів.

Які саме зміни маєте на увазі?

Зміни у стані здоров'я, місці проживання або навчання, у сімейному стані. На жаль, у нас люди вважають, що вони вище неба та Господа Бога, а я, сидячи у кабінеті, повинен знати про кожного з тисячі людей, які у Ківерцівському районі підпадають під призов.

Невже це так важко? Наприклад, коли одружився,  взяти і принести копію свідоцтва про одруження. Якщо дружина завагітніла, принесіть документ, який це підтверджує у військкомат, і вже нікого викликати не будуть. Тому що згідно з статтею 17 ЗУ «Про військовий обов'язок і військову службу» призовник, який має одну дитину, отримує відстрочку до досягнення нею трьох річного віку. Якщо має двох дітей – звільняється від проходження строкової служби. Всі чекають і думають: «Ай, прийшов лопух-комісар та й так воно буде». Ні, так не буде. За невчасне подання повідомлень щодо облікових даних передбачається адміністративна відповідальність у вигляді штрафу. Перший штраф невеликий – 119 гривень. Другий штраф – 570 гривень. Третій штраф – більше тисячі гривень. Четвертого штрафу немає  – є кримінальна справа.

А як служать представники конфесій, у яких не вітається служба в армії?

На п’ятидесятників, Свідків Єгови, баптистів то на них поширюється Закон «Про проходження альтернативної тобто невійськової служби». Якщо  віра не дозволяє брати до рук зброю, то особа зобов’язана не пізніше ніж за два місяці до початку чергового призову подати документи на альтернативну службу. Тому, будь ласка, подавайте документи, комісія працює, розглянемо приймемо рішення. Проходите альтернативну невійськову службу і маєте чистий спокій. 

Я чув чимало нарікань на те, чому  йдуть служити п’ятидесятники чи Свідки Єгови, які не вихрещені, а є членами релігійної спільноти. Хай люди зрозуміють, член – це ще не є вихрещеним. Три п’ятидесятника в мене пішло на строкову службу. Батюшка, який не закінчив навчання теж пішов служити. В цьому немає нічого страшного. В нас і для таких людей є чим зайнятися. Їхнє завдання – підтримувати у нормальному стані навчально-матеріальну базу у пункті постійного дислокування військової частини.

Чи є прецеденти покарання призовників, які порушили закон?

Стосовно однієї людини вже прийшло рішення суду. Громадянин К отримав рік умовно. Тобто протягом цього року він не має права виїхати закордон.  Я буду добиватися того, аби цю людину звільнили з роботи, як засудженого, і зроблю все, аби він надалі ніде не зміг влаштуватися на роботу. Про це я заявляю офіційно. І це лише перша «ластівка». Я нікого жаліти не буду. Є закон, якого потрібно дотримуватися.

Я в четвертому поколінні офіцер і маю 23,5 календарі вислуги. Якщо є підстава не йти до війська, то особа не йде. Не має підстав – ласкаво просимо до армії. Все дуже просто.

У Ківерцівському районі мене найбільше вразило те, що під час осіннього призову довідки за призовника приносили теща та вагітна дружина, яка бідненька ледве йде, але несе документи за свого чоловіка, якщо можна назвати його чоловіком. Я би сказав що це не чоловік і навіть не баба – це просто «воно», яке боїться прийти до військового комісаріату. Всього-на-всього потрібно було поїхати з дружиною до лікаря-гінеколога, взяти довідку про вагітність, принести документ до військкомату та отримати відстрочку. Я не знаю, що зараз за мужики пішли. Це не мужики – це соплі, тряпки.

Зараз у Ківерцівському районі жінок, охочих підписати контракт зі ЗСУ більше ніж чоловіків. У зв’язку із цим в мене одне питання: «Де мужики?» Яку ми можемо побудувати державу коли ми самі не виконуємо закони? Завжди треба починати з себе. В мене дві війни за плечима: Ірак – 2004 рік та Луганськ–2014 рік.  

Якщо у вас виникають певні питання, прийдіть до військового комісаріату, або до мене особисто. Я готовий кожному надати кваліфіковану відповідь. Я займаюся призовом з 2009 року.  Не треба йти до бабок, до сусідів, де на паркані написано слово МИР — його там немає.

«Я ДОКЛАДУ ВСІХ ЗУСИЛЬ, АБИ ЛЮДИНА СЛУЖИЛА ТАМ, ДЕ ХОЧЕ»

Майже місяць тому в Україні завершився осінній призов. Скажіть, з якими труднощами під час цього призову довелося стикнутися?

Ховаються, втікають і думають, що все пройде.  Ні, не пройде, я це заявляю офіційно. За всіма даними, які були передані органами місцевого самоврядування стосовно осіб, які перебувають за кордоном є списки. Ці списки передані в управління соцзахисту та в податкову, аби цю інформацію врахували при наданні субсидій.

Є одна людина з Ківерцівського району, яка висловлювала свої сепаратистські погляди та ухилялася від проходження військової служби, Арументуючи «Це не моя війна, я нічого не хочу, я нікуди не піду, я сам русскій». Зараз по цій людині працюють співробітники СБУ.

Чи враховуються побажання призовника стосовно проходження військової служби?

Звісно. Бажання призовників щодо місця проходження служби я враховую завжди. В мене був 18-річний хлопчина, який хотів іти на контракт у 35-ту бригаду морської піхоти. Він спільно з батьками написав заяву, оскільки відповідно до  наказу Президента призиватися до війська можуть лише чоловіки віком від 20-ти років, та пішов на строкову службу у спецназ. Тому все залежить безпосередньо від людини. Якщо людина хоче служити, то я докладу всіх зусиль аби вона служила там де хоче служити. І я буду знати про те, що людина служить і служить нормально.

«ДЛЯ ТОГО, ЩОБ ЛЮДИНА ЛЮБИЛА СВОЮ БАТЬКІВЩИНУ, ВОНА МАЄ ЛЮБИТИ СВОЇХ БАТЬКІВ»

Після введення військового стану в Україні містом ширилися чутки, що призовників забирають до війська прямо з вулиці. Чи мають підстави ці чутки?

Я маю велике бажання подивитися в очі людям, які таке поширюють. Вся біда нашої держави полягає в тому, що в нас усе побудовано на чутках. Не розумію, чому не звертаються за консультацією до фахівців. Проблема українського менталітету у тому, що всі звикли говорити, але ніхто нічого не хоче робити. Покажіть мені хоча б одного призовника, якого я схопив за руку та відправив до війська під оголошення військового стану. Якщо знайдете і покажете, я особисто напишу рапорт та піду у відставку.

Скажіть, чому полягають переваги служби за контрактом?

Ми плануємо відійти від строкової військової служби. Збройні сили України повинні складатися виключно з професіоналів. Основне наше завдання — це комплектування бойових частин військовослужбовцями-контрактниками. В мене є досвід служби в Іраку, де військовослужбовці виконували виключно військові завдання, а всіма іншими організаційно-побутовими питаннями займалися відповідні люди. Також з 1 січня зросла зарплата у військовослужбовців. Мінімальна зарплата контрактника складає понад 10 тисяч гривень. У 2018 році грошове утримання солдата-контрактника становило понад 8 тисяч гривень, а у 2014-му лише 600 гривень.

1


 

Контрактник має право стати на квартирний облік. Тобто, людина виписується з квартири і прописується у військовій частині, стає на чергу та отримує кошти за оренду житла. Таким чином до зарплати у 10 тисяч можна додати ще як мінімум 2 тисячі. Є ще ряд плюсів: забезпечення формою, одноразове харчування за рахунок держави, якщо контрактник живе у військовій частині. Якщо у частині немає можливості приготувати їжу для бійців, то вони отримують сухпайки.

Сухпайок
Сухпайок




 

Кажуть, що для молоді мотивацією до військової служби має бути патріотичне виховання людей ще із дошкільного віку. А що ви гадаєте з цього приводу?

Для того, щоб людина любила свою Батьківщину, вона має любити своїх батьків. Любов до держави залежить від виховання. Коли батько каже: «Для чого мені Україна, краще поїхати на заробітки до Польщі або Чехії», то син скаже теж саме. Все залежить від сімейного виховання.

Дмитро ЗІНЮК

Коментарі
27 Січня 2019, 13:16
Ви тепер вихваляєтесь показниками призову, а якими методами ви цього досягли?! Ваші методи аморальні і протизаконні!!!
27 Січня 2019, 13:47
в11 році потрібно було стати на облік у звязку зі зміною пмж широкомордий майор посміяся невідкривши журнал реестрацій печатку в військовий поставив кому ти треба пройшло три роки ія треба
27 Січня 2019, 14:58
А чи всі діти працівників вашого колективу в армії? Можливо треба показати приклад спочатку самим?
27 Січня 2019, 18:26
Думаю таких що говорять "це не моя війна " більшість! І правельно роблять що не йдуть! Хай діти депутатів ідуть перші! А то виходить воюєм з Росією а полонених міняють Українців на Україців, як так??
27 Січня 2019, 19:27
А умови служби, які, ви бачили? Води мля гарячої нема, миються в холодній, потім з запаленням половина лежить, ідеш здоровим, а приходиш, з набором туберкульозника, ти форму бачив, яку видають, вояка, сидіти і пи..ти це одне, поїдь в чястини де діти служать, і подивись, в якому срачі вони служать, тоді говори, і скажи скільки ти получів премії за виконання плану по призову.
27 Січня 2019, 20:22
А якого милого Вас пане комісар перевели у Наш район. Плани робити? Лишні зірочки на пагони накинути? Я згідний з попереднім коментарем на рахунок проходженням військової служби та умов. Я розумію що армія це не санаторій. Але коли в центральній частині України говорять офіцери солдатам з заходу "ви бандерівці", "ви га_но" ( хоча цей вислів мабуть закладений у вашій військовій голові у ВСІХ без виключення), то для чого взагалі служити? Цікаао чи ви своїх дітей та родичів відправили в армію чи ООС? "Бо сидіти і пиз.. це не мішки грузити"
27 Січня 2019, 20:28
А скільки випадків смерті солдат в армії знаєте? І все це від совкових командирів,Чому військовий комісар, який відправив солдата в армію не несе за ньго відповідальність? А у вас тільки плани,плани і премії-премії?А хто із синочків ківерцівських чиновників служив чи служить? Чому ловите тільки простих українців?Жду відповіді комісара
28 Січня 2019, 11:21
По вашій статті видно,що ви Пане комісаре людей не моважаєте.Не поважаєте тих хлопців ,які з інших конфесій.Якби поцікавились,то знали ,що не принизливе " вихрещувалися",а приймали хрещення.До вашого відому,любина яка не приймала хрещення,не може бути членом церкви.І мабуть вас меленьким вихрещували..А те,що у вас по військоматах бардачило робиться,то всі знаютьЯкби всі заговорили,що від вас відмазуються,то не один рапорт прийшлось писати, просто,бояться за своїх чад.Слава Богу,що в мене бочки,а зяті не місцеві.Не дайГосподь тактм варятам в лапи попасти.За кордоном не бояться хлопці іти до війська,а у нас юояться,як чорт ладану.Мабуть на то причини
28 Січня 2019, 17:54
Не для такої армії рощу сина,зроблю все можливе і неможливе аби він туди не потрапив! І нехай пан комісар називає соплями,тряпками,зате у мене серце і душа будуть спокійні,що психіка та здоров'я моєї дитини буде в нормі! Мені держава абсолютно не допомагала у вихованні сина,тому ніякого обов'язку щодо держави у нього немає!
28 Січня 2019, 18:42
Нехай до армії ідуть синки, яким держава дала все- це синки-мажори, в тому числі і наші з Ківерцівщини
28 Січня 2019, 20:50
Доброго дня.<br/>Хочу відповісти на Ваші запитання, але бентежить одне - крім Олега, Ірини та Олі, не знаю як звертатись, тому буду до Вас звертатись так, як Ви самі себе називаєте.<br/>До Ківерчанки:<br/>якби Ви знали закони, то Ви би так не казали, тому що я і мої працівники працювали суто в межах закону, а Вам рекомендую почитати абзац другий пункту 8 статті 15 Закону України Про військовий обов'язок та військову службу.<br/>До Олега:<br/>Пане Олег, на жаль між 11 роком та 18 пройшло 7 років, ане 3. Скоріше за все Вас викликають тому що Вам вже пора замінити посвідчення про приписку до призовної дільниці та тимчасове посвідчення. На жаль я не знаю скільки Вам років, так би я Вам надав більш кваліфіковану відповідь.<br/>до Апр:<br/>Пане Апр, в Ківерцівському РВК в мене та в начальника служби захисту інформації жінки проходять службу за контрактом. В Рожищенському РВК - в мого бувшого заступника та одного з моїх бівців дружини також проходять службу за контрактом. Ще в одного бійця - сестра також контрактниця. В іншого бійця (до речі депутата районної ради) - син восени повернувся зі строкової служби. В працівниці - племінник на даний час проходить строкову військову службу. Мій син, якому 13 років, готується поступати у військовий ліцей. Я сподіваюсь, що Вам мого прикладу достатньо? Тепер я хочу від Вас побачити те саме, Ви готові? <br/>до Гостя:<br/>Повірте мені, що не я винен в тому, що прийшли вороги на нашу землю, але ж як, як не нам її захищати? Якщо Вас влаштовує такий стан справ, будь-ласка! Але ховатись за спини - це самий простий вихід! Ховайтесь далі!<br/>до Гоші:<br/>я не знаю звідки у Тебе (на Ви називати не буду принципово, ти до мене звертаєшся на ти) така інформація, яле я їзжу по частинах і бачу де і шо робиться, на відміну від тебе. І можу сказати, що навіть в Десні (яку такі як ти невояки бояться як чорт ладану) в казармах стоять бойлери і гаряча вода є. Можеш спитати в моєї жінки, яка проходила КМБ саме в Десні. Форма також нормальна, не віриш - прийди я покажу. Ти говориш про срач(?), значить не я &quot;п...жу&quot;, а ти! Якщо не знаєш, що в армії робиться - прийди і поїдь на збори, хоча я в тобі сумніваюсь, тому що такі як ти тільки і можуть, що &quot;п...ти&quot; в спину.... До речі про премію, якщо ти знаєшь де вона, то я готовий з тобою поділитись!<br/>до Ківерчанина:<br/>пане Ківерчанине, я вже Вашим попередникам про себе і своїх близьких написав, але можу додати ще одне, на рахунок зірочок: я підполковник на підполковничій посаді, і зірочок я тут не зароблю. На рахунок &quot;бандерівців та г..на&quot; Ви також не праві, може Вам це і вбили в голову, то мені - ні і не треба розписуватись за всіх. На рахунок ООС - я проходив службу в Луганській області в 2014 році (якщо Вам про це щось говорить, якщо ні - прийдіть я Вам розповім). Так що про &quot;мішки&quot; подумайте спочатку самі...<br/>до справедливості:<br/>так, нажаль знаю.... В мене до Вас запитання: яку відповідальність Ви хочете щоб я ніс, щоб дівчина від хлопця не йшла, чи щоб батьки його любили? Запропонуйте - я готовий вислухати любі пропозиції. На рахунок планів і премій повторюватись не буду. По двом останнім питанням можу Вам відповісти за Рожищенський район: в мене служили і начальник пенсійного, і сини начальника собеза та заступниці голови РДА, і сини та близькі родичі моїх підлеглих, і депутатів... По Ківерцям - не готовий доповісти, але обов'язково розберусь та доповім. Для мене, щоб Ви розуміли, немає абсолютно різниці ЧИЙ це синок, положено йти - йди, є підстави згідно статті 17 ЗУ про військовий обов'язок - принеси документи і не йди. Все дуже просто. Якщо Вас цікавить більш детальне обговорення - я готовий зустрітись.<br/>до Європи:<br/>Я поважаю всіх, і всі віри, але чому люди інших конфесій та напрямків релігій, яким Віра забороняє брати в руки зброю рахують себе вище за інших, і не повинні проходити службу? Для них є альтернативна (не військова) служба. Читайте Закони і йдіть служити! Для Вас тоже багато роботи на благо держави! А поки Ви висловлюєте думки про вар'ятів, то в нас так ніколи не буде ні армії ні держави. На жаль Ви бачите те, що десь там, і не хочете міняти нічого що тут. Почніть з себе!<br/>до Ірини:<br/>Пані Ірино, мені Ваша позиція зрозуміла, проте хтів почути від Вас яку армію Ви б хтіли щоб була &quot;не така&quot;? Давайте разом будем щось міняти, Ви готові? А на рахунок обов'язку - читайте Конституцію...<br/>до Олі:<br/>Пані Оля, не переживайте - підуть! Нажаль я в посаді лише 3 місяці, і ще не встиг зробити те що я планую. На рахунок своєї сім'ї - то можу Вас і пані Ірину запевнити, що не дивлячись на те що мені держава також багато чого не дала, всеодно мій син буде служити, не дивлячись &quot;така&quot; ця армія, чи не &quot;така&quot;, як служать його батько та мати!<br/>До всіх:<br/>Я дякую всім за увагу! І прошу - давайте будем чемними один до одного і не ображати людей, яких не знаєш в лице. Я готовий вислухати любого з Вас і прокунсультувати з любих питань, які мене стосуються. А для тих, хто рахує що я роблю щось не так - запрошую до себе на роботу. І не бійтесь підписуватись своїми іменами, Вам їх дали Ваші батьки для того, щоб Ви ними пишались!<br/>З повагою до Всіх,<br/>Військовий комісар Ківерцівського районного військового комісаріату<br/>підполковник Алєксєєв Олег Віталійович.
28 Січня 2019, 21:05
Ще одне додам - в разі виникнення питань, будь-ласка не соромтесь, пишить мені на адресу [email protected] і я надам Вам відповіді на Ваші запитання більш детально та кваліфіковано на всі питання що стосуються порядку військового обліку, проходження військової служби та соціальної та правової підтримки та супроводу військовослужбовців та членів їх сімей.<br/>Повірте мені, 90% Ваших коментарів свідчить про те, що Ви мало обізнані про те, що на даний час робиться в армії, Ваші судження грунтуються на на чутках да домислах. А я цього не люблю...<br/>Боїтесь прийти, чи в Вас немає можливості особисто звернутись до мене - пишіть. Я обіцяю, що обов'язково надам Вам відповідь!<br/>З повагою до Всіх,<br/>Військовий комісар Ківерцівського районного військового комісаріату<br/>підполковник Алєксєєв Олег Віталійович.
29 Січня 2019, 02:01
ти спочатку взнай при яких обставинах такі ситуації відбуваються, а тоді роби свої каряві висновки.І взагалі такі висловлювання від таких посадових осіб, тільки й засвідчують зверхній погляд таких от &quot;правильних&quot; типу мужиків, які хочуть навчити кожного як жити! Менше з тим, нормальні люди працюють з ранку до вечора, щоб ту саму вагітну дружину забезпечити, але ж вас це не цікавить вам головне норму виконати, та й заодне розказати хто чоловік а хто не чоловік.
29 Січня 2019, 02:01
ти спочатку взнай при яких обставинах такі ситуації відбуваються, а тоді роби свої каряві висновки.І взагалі такі висловлювання від таких посадових осіб, тільки й засвідчують зверхній погляд таких от &quot;правильних&quot; типу мужиків, які хочуть навчити кожного як жити! Менше з тим, нормальні люди працюють з ранку до вечора, щоб ту саму вагітну дружину забезпечити, але ж вас це не цікавить вам головне норму виконати, та й заодне розказати хто чоловік а хто не чоловік.
29 Січня 2019, 02:01
ти спочатку взнай при яких обставинах такі ситуації відбуваються, а тоді роби свої каряві висновки.І взагалі такі висловлювання від таких посадових осіб, тільки й засвідчують зверхній погляд таких от &quot;правильних&quot; типу мужиків, які хочуть навчити кожного як жити! Менше з тим, нормальні люди працюють з ранку до вечора, щоб ту саму вагітну дружину забезпечити, але ж вас це не цікавить вам головне норму виконати, та й заодне розказати хто чоловік а хто не чоловік.
29 Січня 2019, 12:54
Пане Воно, скажіть а яка проблема в тому, щоб &quot;нормальна людина&quot; принесла у військовий комісаріат копію свідоцтва про одруження і довідку про вагітність дружини щоб отримати відстрочку від призову за статтею 17 п 2 пп 8 &quot;вагітна дружина&quot;, і щоб я за ним не бігав? Боїться прийти - хай передасть документи через сільську раду. <br/>Чи ви мені хочете розповісти про важкість життя? В мене двоє дітей (3 та 13 років) дружина служить і вагітна на зйомній квартирі, а я мушу їздити і шукати тих хто документи не приніс, замість того щоб побути вдома. Відповісте? Я Вас поважаю, за те що Ви чесно признались що Ви це ВОНО, а тому тему &quot;хто чоловік а хто не чоловік&quot; з Вами обговорювати не буду бо Ви Воно це не зрозумієте.<br/>Чи може Ви хочете розповісти про тих, за кого вагітні дружини на останніх днях вагітності приносять документи, бо &quot;чоловік не може&quot; і Ви ще хочете щоб я таке Воно назвав чоловіком?<br/>Одним словом - як визначитеся хто Ви (чоловік чи жінка) тоді приходьте і поговоримо.
29 Січня 2019, 13:18
Справа в тому, що ви і не знаєте за яких обставин саме вагітна дружина несла ( йдеться проте що НЕМАЄ чого вас боятись і ніякого страху від появи в війскоматі НЕМАЄ) . Дружина зі своєю мамою йшли з лікарні та й занесли ту довідку, нічого такого „ неправильного“ я наприклад не вбачаю, але ж вам видніше Пане Комісар.
29 Січня 2019, 13:19
Прочитала і розповідь військового комісара, і дописувачів,і поскільки теж мама сина,то також хвилююся за нашу армію.Військовий комісар запитує у справедливості, яку вона хоче щоб ніс відповідальність комісар Ні пане комісар я,наприклад, не хочу щоб дівчина не пішла від хлопця і таке інше,а щоб сини поверталися з армії живими і здоровими, якими їх туди і призвали і щоб нарешті за них несли справжню відповідальність ті хто їх туди посилає і хто їх там навчає, Читали про останній прикрий випадок на Житомирщині, де строковик повісився і мабуть і не сам.А він був чийсь син і активісти про нього хорошої думки,А про молоду лейтенантку, яку домагався полковник чи генерал? Повний совковий бардак а не армія
29 Січня 2019, 13:30
Тим більше я проходив мед. комісію за 3 дні до того, та й після довідки ( ту що принесла дружина) я ще декілька раз відвідував ваш заклад, і з вами бачився.
29 Січня 2019, 18:09
Пане Комісар, прочитавши ваше інтерв'ю, я зрозумів що багато що ви сказали не збігається з реальністю....<br/>1. &quot;Після введення військового стану в Україні містом ширилися чутки, що призовників забирають до війська прямо з вулиці. Чи мають підстави ці чутки?<br/><br/>Я маю велике бажання подивитися в очі людям, які таке поширюють. Вся біда нашої держави полягає в тому, що в нас усе побудовано на чутках. Не розумію, чому не звертаються за консультацією до фахівців. Проблема українського менталітету у тому, що всі звикли говорити, але ніхто нічого не хоче робити. Покажіть мені хоча б одного призовника, якого я схопив за руку та відправив до війська під оголошення військового стану. Якщо знайдете і покажете, я особисто напишу рапорт та піду у відставку.&quot; - ВИ ЗВИЧАЙНО НЕ ЇЗДИЛИ, ДО МЕНЕ ПРИЇХАЛИ ВАШІ ПІДЛЕГЛІ НА БІЛОМУ КАДІКУ... І ПРИЇХАЛИ ВОНИ ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ...<br/>1. &quot;Чи враховуються побажання призовника стосовно проходження військової служби?<br/><br/>Звісно. Бажання призовників щодо місця проходження служби я враховую завжди. В мене був 18-річний хлопчина, який хотів іти на контракт у 35-ту бригаду морської піхоти. Він спільно з батьками написав заяву, оскільки відповідно до наказу Президента призиватися до війська можуть лише чоловіки віком від 20-ти років, та пішов на строкову службу у спецназ.&quot; - Я ТАК РОЗУМІЮ МОВА ПРО ПРИЗОВНИКА ЮРІЯ ІЗ СЕЛА БЕРЕСТЯНЕ, ЯКИЙ ЗАМІСТЬ МОРСЬКОЇ ПІХОТИ І СЛУЖБИ ПО КОНТРАКТУ, ПОТРАПИВ ДО НАЦІОНАЛЬНОЇ ГВАРДІЇ СРОЧНИКОМ, ДЕ РЯДОМ ЗІ МНОЮ СИДИТЬ І УЧИТЬ СТАТТІ ДЛЯ ОГП...<br/>ВЗАГАЛІ СВОЄЮ СЛУЖБОЮ ПОКИ ЩО Я ЗАДОВОЛЕННИЙ, ДАЖЕ РАДИЙ ЩО ЗАБРАЛИ ЗАРАЗ А НЕ В 26 РОКІВ... <br/>ТАКОЖ ХОЧУ ВІДПОВІСТИ ДОПИСУВАЧУ, ЯКИЙ ГОВОРИВ ПРО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ В АРМІЇ... ВСЯ ФОРМА, ОБМУНДИРУВАННЯ І СПОРЯДЖЕННЯ Є НОВИМИ... ЇСТИ ДАЮТЬ ДОСТАТНЬО, ДАЖЕ БАГАТО... Я ВЕСЬ ОБІД ЗЇСТИ НЕ МОЖУ... В ПРИМІЩЕННЯХ (КАЗАРМАХ) ТЕПЛО, Є ГАРЯЧА ВОДА І ВСЕ НЕОБХІДНЕ ДЛЯ ДОТРИМАННЯ ПРАВИЛ ОСОБИСТОЇ ГІГІЄНИ (ПРАЛЬНА МАШИНА, ДУШ, ВАНИ ДЛЯ МИТТЯ НІГ)<br/>НО ЦЕ В ЧАСТИНАХ НАЦІОНАЛЬНОЇ ГВАРДІЇ УКРАЇНИ, ЯК В ЗСУ Я НЕ ЗНАЮ...<br/>ДЯКУЮ ЩО ПРОЧИТАЛИ, ПАНЕ ПІДПОЛКОВНИК!
29 Січня 2019, 22:48
Панове дискусанти, мешканці Криму теж в свій час не пускали своїх дітей в ЗСУ. Бо у нас демократія... А зараз дітки кримчуків служать де?... а далеко від дому, і вже в зовсім іншій армії. То не будіть біду. Закон - є закон! Не хоч служити і годувати свою армію,- будеш служити і годувати (з радістю,- бо немає демократії) ЧУЖУ. Все познається в ПОРІВНЯННІ
30 Січня 2019, 18:30
До пана Юри. По-перше, я дуже задоволений, що Ви цікавитесь життям району. По-друге, з Вами я готовий спілкуватись завжди і по можливості надам Вам відповіді на любі Ваші запитання.<br/>Даю відповідь на перше питання - воєнний стан було оголошено лише для 10 областей, нашої області це не стосувалось, в нашій області виконувались планові заходи, але тільки з одним обмеженням - всі військові частини знаходились в повній бойовій готовності, тому в цьому питанні Ви нажаль не розібрались, але, я сподіваюсь, що я Вам відповів.<br/>На рахунок Юрія можу Вам сказати одне - Ви в нього розпитайте, щоб я не був брехуном. А взагалі я Вам скажу, що таких Хлопців, як Ви і Юра (іменно з Великої літери), в наш складний час, нажаль, дуже мало, і це сумно. <br/>На рахунок забезпечення, то можу сказати лише одне, що Ваше забезпечення та забезпечення ЗСУ відрізняється тільки кольором форми - у Вас оливкова, а в нас - піксельна.<br/>Бажаю Вам хлопці здоров'я і витримки. Чекаю Вас зі служби додому! <br/>Дякую і Вам Юра, що знайшли час і прочитали.
04 Лютого 2019, 18:00
Прочитала коментар військового комісара і це мене наштовхнуло на певні думки.На рахунок того,що синки ківерцівських чиновників будуть служити,то не кажіть гоп...Ви тут не так давно і кожна людина,прийшовши на нову керівну посаду,хоче зарекомендувати себе строгою,відданою справі і т.д.,але не забувайте,що навколо болото і воно має здатність засмоктувати....На рахунок вашого сина,то хід майбутніх подій також зрозумілий і з впевненістю можу вам &quot; навангувати&quot; ,що строкову службу він проходити не буде....Спочатку військовий ліцей,далі-військовий вуз ...звання лейтенанта.....служба десь в військовій частині чи комісаріаті на керівній посаді....Статистична похибка 2%)))
04 Лютого 2019, 20:51
Пане комісаре,&quot;не така&quot;означає армію,де поважають гідність людини,де до солдата не ставляться як до лайна,де нема хамства, зухвальства,зверхності,де солдат не використовує військове керівництво як рабсилу на своїх новозбудованих дачах,де строковикі не опиняються дивним чином біля котлів в котельнях,які вибухають,що призводить до смертей,за які ніхто не відповідає,тому що солдат&quot; сам&quot; опиняється не там де йому треба бути...Вам ще приклади наводити? На рахунок змінювати щось разом,то для початку навчіться етики спілкування,тому що щось разом змінювати з людиною,яка публічно ображає людей,вживаючи в статі вислови &quot;воно&quot;,&quot;соплі&quot;,&quot;тряпка&quot;, в мене немає бажання.
15 Лютого 2019, 13:58
Я також мама сина, якому незабаром іти в армію, Розумом розумію що хлопцям потрібно служити,а серце материнське ой як болить коли чуєш чи читаєш про ту нашу доблесну армію,І майдан був,і на Сході хлопці гинуть, а бардак в армії як був так і залишився, а може і більший став,І ніхто не несе ніякої відповідальності за солдат, А ви, пане комісар, дивуєтесь що хлопці не хочуть іти служити,Та наведіть спочатку порядок в тій армії і щоб закон був один для всіх
22 Травня 2020, 17:26
проходив службу з 6 липня 2007 р по 2 липня 2010р в мисти В Волинську був призваний Маневицьким РВК прочитав все вище написане и що хотив би сказати батькам призовникив щодо Пана комисара людина на роботи и виконуэ свои обовязки як и мы вси хто звисно працюз И коли мени треба було стати на облик в Киверерцивський РВК через змину мисця проживаня прошов медогляд згидно закону поставилы мени штамп в вийськовый квыток без ниякых пытань Що до виры я зовсим ненахожу слив скоро за мисяць до прызыву будуть хрещеня прыйматы Маю молодшого брата 1991рн вин видслужыв строкову службу и через короткый час був прызваный на схид де видслужыв ище 2 рокы Щоб неназывалы мене брехуном це легко перевирыты прызвыще його Кушнир Дмыро Сергийовыч С Чорныж Маневыцького рн Так до чого я веду шановни прызовныкы служба це дийсно ПЕРШЫЙ крок в доросле и самостийне жытя МАМИ И ТАТА ЗАВЖДЫ ПОРУЧ НЕ БУДЕ
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024