«Вкладати кошти треба там, де люди вже самі реалізують свої власні ініціативи»,– Максим Приймачук

10 Липня 2019, 13:40
3098

Молодий перспективний волинський політик, фахівець у будівельній галузі Максим Приймачук активно просуває значні інвестиційні плани на рідному Поліссі. Кандидат по 23-му виборчому округу від партії «Слуга народу» працював над тим, щоб в області прийняли та схвалили його здобуток – залучення мільйонних інвестицій у розвиток інфраструктури та туристичного сектору Любешівського району. Однак, на його думку, просто приходити до людей і «дарувати» їм кошти є принципово помилковою тактикою: фінансові залучення необхідно робити там, де люди самі проторують шлях позитивним змінам.

9 липня 2019 року у селищі Любешів розпочався відлік реалізації знакового для цього краю, та й усієї Волині, проекту. В цей день відбулась робоча зустріч з інвесторами, котрі фінансуватимуть будівництво туристичного комерційного комплексу біля Національного природного парку «Прип’ять-Стохід». Разом з головами Любешівської селищної ради та Любешівської РДА, а також із фахівцями з кадастрових земельних питань проект Максима Приймачука обговорили, власне, майбутні вкладники – представники ТОВ «ВК Груп».

У перший день спільної роботи було вирішено скласти детальний комерційний план будівництва, розробити юридичне обґрунтування для реалізації проекту. Також інвестори на власні очі побачили та оцінили місцевість, де буде втілюватись у життя ідея перетворити унікальний край на джерело постійного доходу громад, зберігши при цьому заповідний природний ресурс.

МЕТА – ОНОВИТИ «ПОЛІСЬКУ АМАЗОНІЮ»

Події поліського краю нечасто фігурують в інформаційних хроніках, відтак чимало людей стереотипно вважають цю надзвичайно перспективну прикордонну зону певним тихим кутком, не «зіпсутим» ритмом життя мегаполісу. Новина про те, що в Любешівський район приходять крупні інвестиції, стала свого роду надзвичайною подією, до котрої можна було б поставитись скептично, якби не енергія та переконливий ентузіазм молодого волинського забудовника.

Компетентність, здобутий досвід та вміння аргументувати своє бачення того, як має поступово розвиватись і змінюватись заповідний край Волині – найкращі докази для будь-якого співрозмовника Максима Приймачука, що до справи він узявся всерйоз.

Ідею реалізувати на Поліссі розбудову туристичної інфраструктури, котрою займається Максим Приймачук, йому підказало щире захоплення цим краєм з боку європейських колег.

«Люди просто дивувались, як це в нас тут немає нічого для відпочинку. І насправді, можливості цього куточка Волині дотепер лишались нерозкритими, адже відпочинок в нас – це хіба один тільки Шацьк?Але поки що ці шляхи були фактично «нерозвідані» у крупному масштабі», – констатує Максим.

ІНВЕСТОР ПРИЙДЕ ТУДИ, ДЕ ВЖЕ Є «РУХ»

Справжня перспектива в даному випадку – це не тільки стартові вкладення у здійснення проекту, а те, як буде працювати створена інфраструктура. Для інвестора найважливіше – повернути вкладені в чиюсь привабливу ідею кошти, тому питання, як буде сприйняте таке перетворення Любешівщини, було чи не головним. Тобто це питання до самих місцевих громад, які мають свої власні ініціативи, реалізовані у рамках можливого.

«Зараз, у ці дні, у Любешівському районі приймали дводенну «Поліську регату», десятий міжнародний фестиваль екстремального водного туризму. Гості та учасники з сусідніх країн вкотре завітали до нас, щоб іще раз відчути красу нашого краю та щирий прийом господарів. Якщо люди здатні самі влаштувати заходи такого рівня, навіть суто регіональні, це ознака того, що сюди може зайти інвестор. Фактично все це вже зроблено, лишилося зробити останні кроки до мети», – каже забудовник.

Дводенний відпочинок гостей з-за кордону – це чудова, але, на жаль, короткочасна подія. Коли у Любешівському районі буде реалізована інвесторська програма з розвитку та розбудови туристично-розважальної інфраструктури, сезон відпочинку може стати дійсно «золотим». Не може ж такого бути, щоб люди у благодатному краї займались в цей час лише заготівлею ягід! Адже чудова поліська природа, гостинність волинян і талановито організований відпочинок може стати справжньою годівницею.

Громадські та комерційні ініціативи помітно пожвавлюють, що й закономірно, будь-які виборчі перегони, до яких можуть долучитись усі бажаючі ініціативні люди. На жаль, наше суспільство звикло до режиму «попросили – подали», що має певну користь, але не дає довгострокової перспективи.

Цього разу краяни мають справу із принципово іншим підходом. Їм не пропонують короткотривалу допомогу, до справи беруться послідовні фахівці, чий внесок буде працювати на місцеві громади не одне десятиліття. Підтримка ідеї активного представника нової політичної сили Максима Приймачука – це рішення, до котрого неодмінно прийде Любешівщина. Черга до рішучих дій – лише за її мешканцями.

Ірина КОВАЛЕНКО

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024