«Працюю з людьми та для людей!» – Тетяна Корецька

08 Жовтня 2020, 15:10
4721

Напередодні виборів з'являються нові люди, які йдуть кандидатами від різних політичних сил, але з Тетяною Корецькою – першою заступницею директора департаменту соціальної політики Луцької міської ради – ми уже знайомі давно, однак знайомтеся і ви.

– Тетяно Костянтинівно, розкажіть трохи про себе.

– Народилася я в місті Луцьку, закінчила загальноосвітню школу № 25, здобула вищу освіту, навчалася у Волинському державному університеті імені Лесі Українки та у Луцькому технічному університеті. Також навчалася у Львівському регіональному університеті НАДУ при президентові України, де отримала диплом магістр державного управління. Згодом у цьому виші закінчила аспірантуру, а нещодавно захистила кандидатську дисертацію та отримала ступінь кандидат наук з державного управління.

– Яким був Ваш професійний шлях?

– Закінчивши ВДУ, розпочала працювала в ЗОШ № 2 вчителем біології, а з 2003 року почала працювати в Луцькій міській раді в управлінні економіки, потім в Головному управлінні економіки Волинської обласної державної адміністрації, а згодом і в департаменті соціальної політики.

Пройшла увесь шлях службовиці, починаючи від спеціаліста I категорії до першої заступниці директора департаменту. Загалом мій досвід роботи в органах місцевого самоврядування – понад 15 років, зокрема в органах соціального захисту – понад 10 років.

– Тетяно Костянтинівно, чому саме соціальна політика, така доволі виснажлива робота?

– Мені подобається працювати з людьми, допомагати їм, тому і склалося, що саме департамент соціальної політики. Робота з людьми ніколи не була легкою, тим більше із соціально незахищеними.  Але, якщо бачиш, що вдається допомогти людям розв'язати якісь питання, то це приносить задоволення.

– Що б Ви хотіли змінити у соціальній політиці? Які б зміни Ви внесли, можливо, навіть на рівні законодавства?

– Звичайно мені б хотілося подолати всі соціальні проблеми та підвищити рівень якості життя кожного громадянина. Але, на жаль, ці питання можна вирішити лише на державному рівні, шляхом внесення змін до законодавства. Але на місцевому рівні, я вважаю, можна покращити соціальне забезпечення малозахищених верств населення.

Вважаю, що особливу роль відіграють місцеві соціальні програми, над розробкою та вдосконаленням яких можна працювати, і це реально. 

– Ви берете участь у виборах до Луцької міської об'єднаної територіальної громади! Від якої партії?

– Так, я йду кандидаткою у депутати до Луцької міської об'єднаної територіальної громади від ВО «Батьківщина», членом якої є багато років і своїх вподобань перед виборами не міняю. Знаю, що йду не легким шляхом, оскільки вибори будуть непрості, як для кандидатів, так і  для виборців, але я готова спробувати. Вибір буде за виборцями!

– Який Ваш виборчий округ і номер у списку?

– Мій виборчий округ № 6, йду під номером 5. 

Межі округу, де я балотуюся, такі: села Жидичин, Кульчин, Липляни, Озерце, Небіжка, Клепачів, Прилуцьке, Дачне, Жабка, Сапогове. Також до округу входять і вулиці у Луцьку: Залізнична, Кольцова, Кондратюка, Котляревського, Набережна (26-63); Офіцерська, Стрілецька, проспект Відродження (45А-55), проспект Молоді 8А, Гордіюк (2, 37-41, 45-47, 14-35, 4-12А); Кравчука (2, 4, 10,12, 1, 3, 5-9,11); Федорова (5-6, 1,3); Конякіна (7-7А, 9-9Б, 11-11А, 12, 15-17А, 19, 3А-6А, 8, 10-10А, 12А, 12Б-14В, 18А); Григорія Андрузького, Гущанська, Єршова, Карбишева (2-2А, 2Б); Миколи Міхновського, Станіслава Дністрянського, провулок Гущанський, Наливайка (1, 3-3Б, 2, 4 5,7,10-72, 6-6А, 8-8А), Андрія Марцинюка, Василя Стуса, Жуковського, Івана Кожедуба, Ківерцівська, Липовецька, Лідавська, Озерецька, Петрова, Сосюри, провулок Дорожний, провулок Комунальний, Безіменна, Вахтангова, Вишківська, Героїв УПА, Глибока, Заньковецької, Липлянська, Можайського, Руданського, Салтикова Щедріна, Селищна, Ціолковського, провулок Героїв УПА. 

– Як будете працювати на благо мешканців округу?

– Працювати та розвивати територію округу, щоб було комфортно мешканцям, і вони якнайшвидше відчули себе містянами.

Ви знаєте, що досі триває процес децентралізації. У вересні 2019 року відбулося добровільне приєднання територіальної громади Прилуцької сільської ради до територіальної громади міста Луцька, однак я вважаю що комфортних змін поки не відбулося. Адже тільки депутат округу може спільно з мешканцями бути зацікавленим та відстоювати й розв'язувати питання на місцевому рівні, і повірте, що вирішити можна багато. 

До речі, якщо вже говоримо про приєднання, то скажу, що уже мешканці сіл, які входять до Прилуцького старостинського округу (Прилуцьке, Сапогове, Дачне та Жабка), обслуговуються департаментом соціальної політики. Тобто прийом, призначення та виплата державних соціальних допомог, пільг, субсидій, компенсацій здійснюється департаментом соціальної політики. 

Також у червні цього року розпорядженням Кабінету Міністрів було визначено адміністративні центри та затверджено території територіальних громад Волинської області. Так до Луцької міської об’єднаної територіальної громади входять Боголюбська, Жидичинська (Ківерцівський район), Заборольська, Іваничівська (Рожищенський район), Княгинівська, Одерадівська, Озерцівська (Ківерцівський район), Прилуцька (Ківерцівський район), Рокинівська, Шепельська сільські ради. Тому згодом і ці мешканці будуть обслуговуватися департаментом соціальної політики. 

– Чи маєте бачення, що на окрузі можна зробити та покращити?

– Так, бачення над чим працювати, є. Необхідно покращити і осучаснити інфраструктуру округу (освітлення, ремонт вулиць, чисті з розміткою дороги, рекреаційно-відпочинкові, паркові зони з лавочками). Особливу увагу приділити удосконаленню громадського транспорту. Збільшити кількість зупинок та самих маршрутних автобусів, які курсують, щоб мешканцям було зручно добиратися до Луцька і назад. При цьому, щоб вартість проїзду не перевищувала 6 гривень.

Також є села, де взагалі відсутні майданчики для дітей. Так до мене уже звернулися мешканці села Сапогове, які хочуть, щоб у них був майданчик для діток. Я вважаю, що це можна і реально зробити за кошти міського бюджету. 

Для всіх інших ініціатив мешканців можна залучити бюджет участі – це процес взаємодії Луцької міської ради з громадськістю, направлений на залучення мешканців територіальної громади до участі у бюджетному процесі шляхом прийняття рішень щодо розподілу частини міського бюджету. Це відбувається шляхом подання ініціативних проєктів розвитку, спрямованих на розв'язання проблем на території населених пунктів Луцької міської об’єднаної територіальної громади та його жителів.

Це щорічна процедура. Сфери реалізації проєкту різні, а саме: безпека та громадський порядок, велоінфраструктура, енергозбереження, навколишнє середовище, освіта, культура, охорона здоров’я, соціальний захист, транспорт, туризм, спорт, тощо.

Також, я вважаю, що треба приділити особливу увагу розвитку фестивального руху та туристичній сфері, тобто розроблення туристичних маршрутів та їх промоцію. Адже в селі Жидичин ми маємо чудовий Свято-Миколаївський Жидичинський монастир зі своєю глибокою історією та святинями. І ми просто зобов'язані його показувати й розказувати. Тому необхідно розробити туристичний маршрут із відвідуванням цього монастиря та дати нове дихання.

Жидичинський монастир
Жидичинський монастир

Ще я готова відстоювати організацію заходів, які б проводилися на території округу, тобто в селах Жидичин, Озерце, Прилуцьке, Дачне. Адже дуже багато чудових заходів організовують та проводять працівники департаменту культури та управління соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Луцької міської ради, однак вони проходять в межах міста Луцька. Як бачите, працювати є над чим.

– Що б Ви побажали виборцям?

– Однозначно прийти на вибори й віддати свій голос за достойного, ініціативного, професійного кандидата. При цьому добре проаналізувати, чим корисним може бути цей депутат. Бо, на жаль, ми обираємо, але не знаємо кого, і тоді звичайно дуже розчаровуємося, що на окрузі нічого не робиться і немає розвитку. Що маємо депутата, а він недоступний і не ефективний.  

Всім бажаю миру. Добра та правильного вибору!

Спілкувалася Ольга МОРОЗ

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024