«Для мене міський голова – ефективний менеджер, який має забезпечити процвітання громади», – Валерій Ткачук

16 Жовтня 2020, 10:00
Валерій Ткачук 3465
Валерій Ткачук

Валерій Ткачук, народився і виріс у селі Тростянець Ківерцівського району. Здобував вищу освіту в Луцькому педагогічному інституті. Військову службу опановував у Німеччині. Свій трудовий шлях розпочав у Тростянецькій школі, навчаючи учнів інформатики та математики. Через деякий час був призначений заступником директора з навчально-виховної роботи. У 2010 році обраний головою Тростянецької сільської ради.

Що вдалося зробити за час каденції сільського голови?

За роки роботи сільським головою налагодив тісну й ефективну, як для самого села, так і для громади, співпрацю із депутатським корпусом.

Тож усім разом вдалося відремонтувати більшість доріг місцевого значення, впорядкувати місцеве сміттєзвалище, зробити багато робіт для розвитку громади. Крім того, Тростянецька сільська рада стала активним учасником міжнародних проєктів. Зокрема, виграли грант на ремонт дитячого садка «Сонечко»: замінили вікна та двері, встановили енергоощадний котел на твердому паливі, провели централізоване опалення. На ці роботи було витрачено 168 тисяч гривень. Крім того, за допомогою інвестора, придбали та встановили новий дитячий ігровий майданчик. Реалізовано аналогічний проєкт по встановленню вуличного освітлення з використанням відновлюваних джерел енергії. Загальна вартість реалізованого проєкт склала 320 тисяч гривень, з яких 224 тисяч гривень – це кошти Проєкту ЄС/ПРООН.

З районного та сільського бюджетів виділено по 17,4 тисячі гривень; 35 тисяч гривень профінансував обласний бюджет і 25 тисяч гривень громада зібрала власними силами. Кінцевим результатом реалізації такого масштабного проєкту стала установка 26 опор з ліхтарями, які живляться шляхом сонячних батарей і заряджаються. Реалізовано аналогічний проєкт по селу Хопнів, який був поданий у 2014 році та став переможцем. Все село було освітлено. Завдяки перемозі в обласному конкурсі «Спорт для всіх» у селищі в приміщенні будинку культури облаштували чудовий сучасний тренажерний зал. Залучивши таким чином величезні суми міжнародних організацій сільська рада свій бюджет суттєво збільшила і змогла вкладати кошти в інші потреби громади.

Також для наповнення бюджету робили сприятливі умови для інвесторів. Саме з 2012 року інвестори почали брати сільськогосподарську землю в оренду та сплачувати податки. На пільгових умовах виділялася земля для будівництва торгових закладів та інших потреб які в майбутньому наповнюватимуть бюджет. Зроблено генеральний план села з великим розширенням меж. Разом з депутатами ми робили все щоб з кожним роком в майбутньому, бюджет сільської ради збільшувався. І це дало свій результат.

Незабаром вибори і для кожного із вас постане питання: за кого ж віддати свій голос, хто гідний, хто не підведе і не забуде про свої обіцянки в передвиборчій гінці?

На ці питання поки що не має відповіді, і я не хочу давати комусь оцінку. Однак, за той проміжок часу, що я працював головою Ківерцівської райдержадміністрації, мені довелося зіштовхнутися з тими проблемами міста і сіл, які має вирішувати міський голова в повсякденній роботі – питання оформлення землі, ремонту доріг, вуличного освітлення, стихійних сміттєзвалищ, безпритульних собак, розгляд сусідських чвар, тощо. Та я додав би іще цілий ряд проблем міста і сіл, які є не менш важливі та потребують нагального вирішення.

Для мене міський голова – це не кабінетний працівник, який роздає посади та ділить міський бюджет, але ефективний менеджер, який з командою професіоналів за підтримки депутатського корпусу має забезпечити ефективну життєдіяльність міста та навколишніх сіл, що входять в громаду. Де кожен мешканець Ківерцівщини може і має відігравати активну роль.

Що спонукало вас балотуватися кандидатом на міського голову?

Можливість ще більше зробити для наших людей. Але самому щось зробити неможливо. Міняти, працювати, творити можна тільки командою, тільки гуртом. Я буду дуже радий, якщо у новому депутатському корпусі будуть представлені нові обличчя, прийдуть депутати, які справді хочуть працювати на благо громади.

На що звернути увагу виборцеві при обранні кандидата?

Насамперед зробити цей вибір свідомо. Особисто я ніколи нікому нічого даремно не обіцяв, не бив себе у груди, мовляв, оберіть мене, і я зроблю усі дороги, з’єднаю усі села, покращу інфраструктуру, побудую школи та садочки. Адже розумію, що насправді зробити можна майже все, але поступово, крок за кроком. І тоді у державі буде мир, в українців – добробут і спокій у родинах.

Якби кожен оцінював те, що особисто він зробив для свого села, міста, країни, тоді б мав право оцінювати когось.

Передвиборча програма на посаду міського голови Ківерцівської об'єднаної територіальної громади Ткачука Валерія Євгеновича.

Законність та прозорість 

• Забезпечення законності та прозорості всіх напрямів діяльності громади, висвітлення повної інформації на сайті громади та у ЗМІ.

• Максимально прозоре проведення всіх тендерних та конкурсних процедур.

• Оптимізація надання адміністративних послуг за принципом «єдиного вікна». Миттєве реагування на звернення громадян.

Економічна діяльність

• Розробити та затвердити дієвий План соціально-економічного розвитку Ківерцівської об'єднаної територіальної громади. План передбачатиме здійснення у кожному населеному пункті громади, у конкретні строки найважливіших заходів (налагодження водопостачання та освітлення вулиць, ремонт доріг, озеленення, облаштування місць загального відпочинку, дитячих та спортивних майданчиків, підвищення якості транспортних послуг та інші важливі для громади питання).

• Створення сприятливих умов для розвитку суб’єктів підприємницької та господарської діяльності (малого та середнього бізнесу): усунення адміністративних бар’єрів, сприяння у просуванні бізнес-планів та участі у грантових програмах та конкурсах, тощо.

• Сприяння у створенні робочих місць як результат підтримки суб’єктів підприємницької та господарської діяльності.

• Використання всіх джерел наповнення бюджету, залучення інвестиційних, фондових, грантових коштів.

• Оптимізація витратної частини бюджету громади шляхом використання джерел енергії та сировини, вироблених на території громади, що дасть можливість як зменшити витрати, так і збільшити можливість реалізації власної продукції місцевими виробникам.

• Пропорційний розподіл бюджетних коштів по кожному населеному пункту, відповідно до кількості населення.

Комунальна та господарська діяльність

• Створення філій, на базі наявних ресурсів комунального підприємства, у великих селах для забезпечення життєдіяльності комунальних установ та розвитку інфраструктури громади, підвищення якості комунальних послуг.

• Планове проведення ремонту доріг і тротуарів, їх утримання в належному стані. Впорядкування вулиць та околиць сіл та міста.

• Закінчити проведення зовнішнього освітлення вулиць всіх населених пунктів громади.

•Організація централізованого вивозу сміття, придбання відповідної техніки.

• Проведення впорядкування та сертифікації комунальних сміттєзвалищ. Знищення стихійних сміттєзвалищ.

• Залучення інвестицій для розв'язання питання будівництва лінії по сортуванню твердих відходів.

• Впорядкування кладовищ та приведення у відповідність документації на земельні ділянки під них.

• Залучення інвестиційних коштів для будівництва очисних споруд міста Ківерці.

• Продовження модернізації систем водопостачання та водовідведення міста.

Освіта, охорона здоров’я, культура і спорт

• Збереження мережі освітніх та медичних установ, забезпечення їх якісної роботи. Забезпечення необхідної матеріально – технічної бази.

• Створення умов для підвищення рівня знань учнів у ЗНЗ громади.

• Збільшення мережі дошкільних установ та максимального охоплення дошкільною освітою всіх дітей.

• Забезпечення якісного функціонування медичних закладів та покращення якості наданих ними послуг.

• Забезпечення функціонування аптечної мережі у кожному населеному пункті громади.

• Забезпечення всебічного розвитку наших дітей та юнацтва. Організація культурного та спортивного життя всіх верств населення громади, створення для цього відповідних умов (мистецькі та спортивні секції, спортивні майданчики, проведення різнопрофільних змагань та конкурсів).

Соціальний захист населення

• Не залишити поза увагою жодного соціально незахищеного громадянина. Гарантувати ефективний соціальний захист тим, хто його потребує, і про кого не може ефективно піклуватися держава.

• Розробка та фінансове забезпечення програм з підтримки важкохворих та найбільш вразливих жителів громади.

Транспортне сполучення

• Ремонт та утримання в належному стані доріг що знаходяться у власності громади.

• Забезпечення постійного, зручного, транспортного сполучення з кожним з населених пунктів громади.

• Створення сприятливих умов для перевізників з метою їх залучення на малорентабельні маршрути.

Коментарі
16 Жовтня 2020, 17:49
Ткачук це минуле,дякувати Богу, окрім Тростянця і Хопнева в сільській раді були ще села, для яких цей " господар" зробив ніхрена, навіть в одне із сіл припинилось автобусне сполучення.Люди пішки до села Острів телепали з Тростянця 5 км і влітку і взимку.Досить пертися бездарам у владу!
16 Жовтня 2020, 21:16
Садочок,освітлення !!!! Це все заслуга Ткачука, а Ковальчук все собі приписує
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024